• Woudsend JO17 kansloos en voorlopig afgehaakt

  14 apr 2019
 • ONS uit Sneek kwam zaterdag 13 april op bezoek. Een tweede finale in een rij van vijf. Vorige week werd Arum aan de zegekar gebonden, deze keer besefte het team dat het opnieuw serieus aan de bak moest om in de race te blijven. ONS JO17-2 werd gezien als de sterkste tegenstander. En dat werd bevestigd.

  Met 13 man werden de gemeentelijke hoofdstedelingen ontvangen. Jeen, Remon en Roan waren met de JO15 mee de tegengestelde richting op en speelden tegen Blackboys. JO17 begon opnieuw met een geïrriteerde Eise op de bank. Marco hield hem gezelschap aangezien hij last van zijn rug had. Dat betekende dat de voorhoede werd gevormd door Yvar, Sven en Senna. Op het middenveld stonden opnieuw Dylan, Lars en Leo. De sloten op de deur waren Colin, Jouke, Douwe en Hylke. Roy uiteraard als sluitpost.

  De intenties van de gasten waren meteen duidelijk. Zij gingen voor niets minder dan de winst. Het was bekend dat de heren behoorlijk konden voetballen, deze keer toonden ze ook een bovengemiddelde inzet. Dankzij hun felheid troefden ze de Woudsenders keer op keer af. Pas na een minuut of tien kreeg Woudsend een eerste kans en leken de roodhemden zich onder de druk uit te gaan voetballen. Het waren echter de oranje mannen die in de 15e minuut het doel wisten te vinden. Vanuit een corner ontstond een rommelige situatie voor het doel. De Snekers onderstreepten hun doelstelling en wonnen de strijd om de bal overtuigend: 0-1. Al in de 17e minuut viel de 0-2. Dylan kreeg een tik en viel geblesseerd uit. Eise kwam op het middenveld te spelen. Nog voor de rust liet ONS de 0-3 aantekenen.

  Tijdens de thee werd de voorhoede aangepast. Marco ging weer in de spits spelen en Sven ging naar de flank. In de tweede helft kreeg Woudsend wat meer kansen. Maar ook de keeper van ONS speelde een uitstekende partij en wist de nul te houden. De behendige spelers bleven het de Woudsenders in verdedigend opzicht erg lastig maken en wisten ook in de tweede akte nog 3 keer het net te vinden. Daarmee eindigde de wedstrijd, uitstekend geleid door scheidsrechter Jelle van Netten, in maar liefst 0-6. Een harde klap voor de enthousiaste roodhemden, maar op de winst was weinig af te dingen.

  Daarmee komt de JO17 op 4 punten van ONS (7-16). De jongens uit Arum zijn opgeschoven naar plaats 2 (7-14). Woudsend bezet dus de 3e plek (7-12) met FVC op de hielen (7-10). Kortom Woudsend heeft het niet meer in eigen hand, maar zal de druk op ketel moeten houden en hopen op foutjes van de concurrentie, die elkaar nog zullen treffen.

  Intussen bleek dat de JO15 ruim had gewonnen (ook 0-6) en dat Jeen, Remon en Roan een flinke bijdrage hadden kunnen leveren. Met elkaar zullen de spelers en leiding er in goede samenwerking toch in moeten slagen zeker één kampioen af te leveren!?