• Woudsend JO17 bekert opnieuw verder

13 sep 2020
  • Na een mooi, maar abrupt beëindigd seizoen 2019/2020 zou het even aftasten worden waar het team in 2020/2021 zou staan. Veel relatief jonge spelers waren afgelopen zomer al doorgeschoven naar de senioren. Dat betekende dat de JO17 afscheid had genomen van Sven, Yvar, Marco, Jouke, Leo, Hylke, Colin en Senna. Ook grensrechter Dylan was doorgestroomd naar de senioren. Prachtig dat zo’n grote groep jongelingen de club de toekomst in mag brengen.

Slechts 6 spelers zijn gebleven: Lars, Jeen, Remon, Eise, Ties en Youri. De laatste twee beginnen aan hun tweede seizoen in de JO17. De eerste 4 waren al op piepjonge leeftijd ingedeeld bij de JO17 en spelen dus hun derde seizoen in dit team. De ploeg is aangevuld met 9 nieuwe spelers: Chris, Hille, Jarno, Robin, Sepp, Sven, Tieme, Timme en de jonge keeper Tjeerd. Een flinke wisseling van de wacht.

Gebleven zijn de technische staf: Arjan en uw reporter. Op de ouders wordt een beroep gedaan om de vlag ter hand te nemen en de scheidsrechter te assisteren.

Er is inmiddels een aantal keren getraind, waarbij de opkomst flink werd beïnvloed door sputterende spieren en corona-voorschriften. Ook bij de bekerwedstrijden, die vooraf waren bestempeld als oefenwedstrijden, hadden de blessures en snotneuzen invloed op de opkomst. De uitwedstrijd tegen QVC werd gespeeld met slechts 1 wissel en thuis tegen Flevoboys sprongen Niek en Menno van de JO15 als wisselspelers bij. (De jongens speelden overigens een prima pot!)

Beide wedstrijden zijn door de JO17 gewonnen. In Stavoren tegen de plaatselijke JO17-1 nipt met 4-5 (doelpunten Jeen, Lars en Eise (3)) en thuis tegen Flevoboys JO17-4 ruim met 9-3 (doelpunten Jeen, Lars (3) en Eise (5)). Emmeloord JO17-2 is wegens te weinig spelers afgehaakt.

De contouren van het elftal worden al een beetje duidelijk. Een 4-4-2 systeem lijkt de ploeg goed te passen. Verschillende spelers kunnen op meerdere plaatsen uit de voeten. Helaas hebben veel jonge jongens nog maar 1 wedstrijd kunnen spelen (Sepp, Jarno en Tieme). Robin en Sven hebben helaas beide wedstrijden moeten missen. Chris, Hille en Timme hebben al wat meer kunnen laten zien, terwijl Tjeerd zich als 14-jarige keeper al flink heeft kunnen onderscheiden.

Komende zaterdagmiddag wacht ONS JO17-3, de eerste tegenstander in de 4e klasse-03. Het doel is om na de winter een stapje hoger te spelen, daar zijn een aantal spelers, waarvan een aantal op dinsdag onder de hoofdtrainer met het tweede meetrainen, echt aan toe.

Het begin is positief! We proberen u via de website weer op de hoogte te houden van het wel en wee van de JO17. Blijft u ons volgen?