• Woudsend JO17-1 houdt schade beperkt tegen WPB

  11 feb 2020
 • De eerste competitiewedstrijd van na de winterstop was tegen Waterpoort Boys JO17-1. Eén van de vele nieuwe tegenstanders in de voorjaarscompetitie. Woudsend was in een hogere klasse ingedeeld, de 2e klasse, een zwaardere competitie met pittige tegenstanders.

  En dat bleek. Woudsend had op 8 februari het vanaf het begin loodzwaar. Eise, de nieuwe keeper kreeg voldoende mogelijkheden zich meteen te onderscheiden. De tip om zijn hoofd te gebruiken nam hij ook wel heel letterlijk door de eerste kans van WPB met het gezicht het doel uit te werken. De achterhoede werd gevormd door de vaste spelers: Jouke, Remon, Colin en Hylke. Zij kwamen tegenover een paar puike spelers te staan. Leo, Lars en Ties speelden op het middenveld. De ruimtes waren groot op het middenveld, waardoor zij zich een slag in de rondte moesten lopen. De voorhoede, Yvar, Jeen en Sven kregen vrijwel geen ruimte van hun directe tegenstanders.

  Ondanks het overwicht van de Snekers lukte het de roodhemden toch gevaarlijk te worden. Sven had een prima actie over rechts waarna Leo uitstekend raak schoot. De bal verdween diagonaal in de verre hoek. Daarmee was de achilleshiel van de geelhemden meteen blootgelegd. De keeper was de zwakste schakel. Helaas hadden de gastheren dat zelf ook in de gaten. Hun achterhoede, met een uitstekend centraal duo, speelde zover mogelijk van het eigen doel.

  Na een halfuur spelen maakte WPB gelijk na een door Woudsend te snel genomen vrije trap die de inleiding was voor een corner. Ook de 2-1 kwam tot stand na een misverstand in de Woudsender verdediging. Zo werd er dus gerust met een kleine achterstand.

  Senna, Youri en Marco kregen ook hun speelminuten. Zij konden het spel niet ten gunste van Woudsend laten kantelen. Gelukkig lukte het WPB niet het veldoverwicht uit te drukken in meer doelpunten. Woudsend kreeg nog bijna de aanleiding op een mogelijkheid tot een optie op een kans die een gelegenheid zou kunnen worden op een doelpunt waardoor misschien nog een 2-2 gelijkspel op het scorebord had kunnen komen te staan.

  Woudsend weet waar het staat, het wordt moeilijk de komende maanden. Zaterdag had het de tegendoelpunten aan zichzelf te wijten en had Woudsend, ondanks de druk met een puntje naar huis kunnen rijden. Dat zou natuurlijk onverdiend en gestolen geweest zijn, maar toch…. Zij jatten (bijna) een bal van ons, dan wij toch (bijna) een puntje.

  Het kan een hele mooie en leerzame voorjaarscompetitie worden!