• Woudsend 1 uiteindelijk toch onderuit bij Espel

8 mei 2019
  • 4 mei 2019, in mei stond Woudsend 1 nog vier wedstrijden te wachten in de competitie, waarbij de eerste deze middag werd afgewerkt in Espel. Espel-uit is al jaren een hels karwei, want er werd nog nooit gewonnen. Wil Woudsend niet verder afzakken, dan zal er de komende periode toch wat puntjes gepakt moeten worden. Espel speelde nog wel ergens voor en wilde net als eerder dit seizoen (0-4) dolgraag winnen.

In de eerste helft kende Woudsend een lastige beginfase. Het was even zoeken voor Woudsend tegen een goed spelend Espel. Woudsend kwam deze fase wel schadevrij door en mocht zelf ook aan aanvallen denken. Vooral in de omschakeling lag er vaak veel ruimte om iets te creëren, maar Woudsend ging hier te vaak niet goed mee om. De inzet was enorm, maar het laatste stukje kwaliteit ontbrak om Espel pijn te kunnen doen. In de laatste fase voor rust kwam Woudsend flink onder druk te staan en kon ternauwernood de nul worden gehouden.

In de tweede helft deed Woudsend lang mee, al voetbalde Espel gemakkelijker. Het was aan Wibout Reekers te danken dat het 0-0 bleef. Ook werd tweemaal een doelpunt afgekeurd wegens buitenspel. Het zat Woudsend in dat opzicht mee, maar hoe lang zou de ploeg dit volhouden? Woudsend liet zo nu en dan zeker van zich horen en bij één van de aanvallen over de rechterkant leek een lage voorzet een prooi voor Marco van der Wal, maar hij werd van achteren onderuit gehaald. Een strafschop volgde en Leo Visser rondde maar weer eens koeltjes af, 0-1. Vervolgens probeerde Espel met man en macht de aanval te zoeken, maar Woudsend leek even in de positie om het te kunnen houden deze middag. In de laatste tien minuten ging het echter alsnog helemaal mis. In korte tijd boog Espel de achterstand om tot 2-1. Het eerste tegendoelpunt was erg ongelukkig: een voorzet belandde via Wibout op de lat, stuitte terug en werd binnen gelopen door Niek Balk. De thuisploeg zette door en kwam via Mark Staal op 2-1. De ban was definitief gebroken en Woudsend kwam er niet meer aan te pas. De 3-1 van Keven Reijneveld bevestigde dit. Einde wedstrijd.

Woudsend was lange goed op weg naar een mooi resultaat, maar in de slotfase was er geen houden meer aan. Espel won terecht, maar na een 1-0 voorsprong toch nog met 3-1 verliezen, voelt altijd erg vervelend. Espel blijft bovenin meedoen, terwijl Woudsend maar geen afstand kan nemen van de onderste plaatsen. Aanstaande zaterdag krijgt het daar opnieuw de kans voor als IJVC op bezoek komt.

* Opstelling Woudsend: Wibout Reekers; Arjan Reekers, Klaas de Jong, Leo Visser [C], Redmer Zondervan; Patrick Lacroix, Marco van der Wal (Willem Foekema ’83), Jan Derk de Vries; Ronald Rijpkema, Rico Nagelhout (Wytse de Vries ’65), Nico Posthuma

* Doelpuntenmakers:
    0-1: Leo Visser (’70/pen)
    1-1: Niek Balk (’80)
    2-1: Mark Staal (’82)
    3-1: Kevin Reijneveld (’88)