• Woudsend 1 sluit 2018 af met verdienstelijk punt bij Ens

11 dec 2018
  • 8 december 2018, deze zaterdagmiddag alweer de laatste wedstrijd voor de winterstop. Woudsend 1 moest op bezoek bij Ens, vooraf de nummer twee en de ploeg die een goede vorm stak. Zij hadden de laatste vier duels namelijk allemaal gewonnen en maakten nog kans op een periodetitel. Woudsend verloor haar laatste twee wedstrijden en bleef daardoor onderin hangen. De laatste drie ontmoetingen met Ens wist Woudsend allemaal wel te winnen, dus daar was voor Woudsend hoop uit te putten.

Vanaf de eerste fase van de wedstrijd waren beide ploegen aan elkaar gewaagd op het kunstgrasveld. Waar Ens vooral via combinatievoetbal probeerde aan te vallen, speelde Woudsend directer richting het doel en ontweek het de persoonlijke duels niet. Beide ploegen zochten wel de aanval, maar dat leidde amper tot goede kansen. De schietkansen die Woudsend kreeg, waren onzorgvuldig of er was te veel tijd voor nodig. Ook de meeste voorzetten waren erg onzorgvuldig. Uit een corner werd de bal al wel ternauwernood van de doellijn gehaald door Ens. Ens zelf kwam ook niet verder dan enkele schoten van buiten de zestien. 0-0 was dan ook een logische ruststand.

De tweede helft was het al snel raak voor Woudsend. Net als vorige week tegen Steenwijker Boys scoorde Woudsend binnen enkele minuten uit een corner. Een strakke bal van Richard Hiemstra werd goed binnen geknikt door Redmer Zondervan, 0-1. Lukte het Woudsend nu wel om een voorsprong vast te houden? De wedstrijd bleef maar heen en weer gaan, maar Woudsend leek het achterin wel op orde te hebben. Joeri Sybesma was constant een plaag voor de verdedigers, maar hij stuitte telkens op een verdediger of de doelman. Aan de andere kant had Wibout Reekers een goede redding, maar moest hij even later toch capituleren voor een geweldig tegendoelpunt. Een hoge voorzet belandde bij de tweede paal en daar stond Tony Sleurink vrij om de bal geweldig op de schoen te nemen voor de 1-1. Beide ploegen wilden maar al te graag winnen en in het laatste kwartier nam Woudsend wat extra risico. Waar de duels bijna allemaal werden gewonnen, bleven grote kansen uit. Joeri Sybesma kwam nog het dichtst bij: hij slalomde nogmaals richting het doel, maar daar stuitte hij opnieuw op de doelman. Het bleef bij 1-1.

Woudsend had er opnieuw een goede wedstrijd opzitten, zoals dat vorige week ook al het geval was. Nu nam de ploeg gelukkig nog een puntje mee. Woudsend schiet er qua stand niet veel mee op, maar het gevoel dat overheerste was toch positief. Het is tijd voor de winterstop en op 9 februari wordt de competitie hervat in Blokzijl.

* Opstelling Woudsend: Wibout Reekers; Arjan Reekers, Leo Visser [C], Klaas de Jong, Redmer Zondervan; Patrick Lacroix, Richard Hiemstra (Jan Derk de Vries ’65), Sven Nagelhout; Willem Foekema (Rico Nagelhout ’75), Joeri Sybesma, Wytse de Vries

* Doelpuntenmakers:
    0-1: Redmer Zondervan (’48)
    1-1: Tony Sleurink (’69)