• Woudsend 1 pakt mooi puntje bij VV Heerenveen

12 mrt 2019
  • 9 maart 2019, na twee weken zonder competitieduel was het afgelopen zaterdag eindelijk weer zover. Natuurlijk werd er wel geoefend, maar alleen de competitie telt. De uitwedstrijd bij VV Heerenveen stond op het programma, de ploeg waar eerder 0-0 (beker) en 5-1 (winst, competitie) tegen werd gespeeld. Heerenveen stond bovenaan de middenmoot, terwijl Woudsend onderaan de middenmoot was terug te vinden. Het verschil bedroeg echter ‘maar’ zes punten.

De wedstrijd werd afgewerkt op kunstgras. Er zou eerst op echt gras gespeeld worden, maar dat keurde de scheidsrechter af. De wind stond nu dwars op het veld, maar beide partijen gingen daar redelijk goed mee om. Heerenveen was de ploeg die goed opende en meteen dreigend was richting het doel. De vele gevaarlijke voorzetten leverden echter geen doelpogingen op. Woudsend kon daar niet veel tegenover stellen. Tot aan het strafschopgebied en daar hield het op. Pas in de laatste fase begon het wat beter te lopen. Heerenveen verzuimde te profiteren van het overwicht en het bleef bij 0-0.

De tweede helft ging het Woudsend iets beter af. Woudsend stond beter, maar kwam wel op achterstand. Een prachtig afstandsschot ging met behulp van de wind in de verre kruising, 1-0. Verder verrichte Wibout Reekers enkele goede reddingen en voorkwam hij en de paal een grotere achterstand. Met enkele frisse krachten ging Woudsend op jacht naar een resultaat. Tien minuten voor tijd kwam Woudsend in ieder geval tot 1-1. Leo Visser bezorgde de bal uit een vrije trap bij Nico Posthuma en die kopte de bal door op Douwe de Vries. Douwe schoot de bal vervolgens mooie in de verre hoek. Zo waren de invallers dus al belangrijk. Woudsend wilde meer en Nico Posthuma had zomaar voor de 1-2 kunnen zorgen, maar hij schoot gehaast over. In de absolute slotfase kon Douwe de Vries alleen op weg naar het doel, maar hij werd zeer onterecht afgevlagd voor buitenspel. Woudsend had zomaar nog kunnen winnen, al was dat niet verdiend geweest.

Al met al was Woudsend het meest gelukkig met een punt. Er veranderd echter niet veel in de stand en er moeten dus echt nog punten bij komen. Woudsend kan in ieder geval rustig toeleven richting de derby tegen HJSC over 2 weken. Aanstaande zaterdag is de ploeg namelijk vrij.

* Opstelling Woudsend: Wibout Reekers; Arjan Reekers, Patrick Lacroix, Leo Visser [C], Redmer Zondervan; Jan Derk de Vries (Nico Posthuma ’70), Marco van der Wal (Douwe de Vries ’75), Sven Nagelhout; Sven Sybesma (Willem Foekema ’46), Richard Hiemstra, Wytse de Vries

* Doelpuntenmakers:
    1-0: VV Heerenveen (’65)
    1-1: Douwe de Vries (’80)