• Woudsend 1 pakt eerste winst bij IJVC

  6 nov 2018
 • 3 november 2018, deze zaterdagmiddag zou er opnieuw jacht worden gemaakt op de eerste driepunter van dit seizoen. Met slechts 3 punten uit 5 duels was Woudsend niet goed begonnen aan de competitie. Vorige week was Espel nog een maatje te groot: die gingen met een 4-0 overwinning naar huis. Maar in deze competitie kan iedereen van elkaar winnen, dus dat kon voor Woudsend deze middag op bezoek bij IJVC natuurlijk ook. Vorig seizoen werd in IJlst 2-2 gespeeld en thuis werd er met 3-2 verloren.

  De eerste helft begon Woudsend aardig. Eerst het verdedigende op orde en vervolgens kijken wat er te halen viel. Woudsend zocht vooral de duels op om zo IJVC de baas te zijn. Daar slaagde de ploeg goed in. Het aanvalsspel van de thuisploeg werd goed in de toom gehouden, al moest Pieter de Vries wel alert blijven. Daartegenover produceerde Woudsend ook geen grote kansen, maar kwam het wel vaker voor het doel. De beslissende pass ontbrak scherpte, maar in de 40e minuut was dat wel het geval. Wytse de Vries brak door aan de rechterkant en zette laag voor op Ronald Rijpkema, die de bal vervolgens koel binnen werkte, 0-1. Een mooie opsteker zo kort voor rust.

  De tweede helft eerst hetzelfde spelbeeld, waarbij Woudsend achterin niet te lang om prutste en zo snel mogelijk de diepste spelers zocht. IJVC ging gaandeweg ook wat optimistischer spelen en kwam tot meer schoten richting doel. Woudsend had het desondanks verdedigend redelijk onder controle. Aanvallend lag er ruimte om er 0-2 van te maken en een kwartier voor tijd slaagde Patrick Lacroix daarin. Een prachtig schot van ongeveer 20 meter plofte zomaar over de doelman. De wedstrijd leek binnen, maar dat dacht Woudsend enkele weken terug ook op bezoek bij SVBS’77. Alleen liet Woudsend het deze keer niet zo ver komen. Jongeling Joeri Sybesma had nog wel een doelpunt verdiend, maar dat komt vanzelf.

  De broodnodige drie punten waren dan eindelijk een feit! Een verdiende overwinning op een jeugdig IJVC. Woudsend blijft wel op de tiende plaats staan, maar het ligt allemaal erg dicht bij elkaar. Aanstaande zaterdag de volgende horde: thuis tegen VV Heerenveen, de huidige koploper.

  * Opstelling Woudsend: Pieter de Vries; Arjan Reekers, Jelmer Gerbrandy, Klaas de Jong [C], Redmer Zondervan; Sven Nagelhout, Patrick Lacroix, Richard Hiemstra (Marco van der Wal ’76); Ronald Rijpkema (Warner Talsma ’79), Joeri Sybesma, Wytse de Vries

  * Doelpuntenmakers:
  0-1: Ronald Rijpkema (’40)
  0-2: Patrick Lacroix (’74)