• Woudsend 1 krijgt flink klop van SVBS’77 en eindigt 10e

29 mei 2019
  • 25 mei 2019, eindelijk was daar de laatste wedstrijd van het seizoen. Het was namelijk een seizoen om snel te vergeten en de laatste wedstrijden waren meestal niet al te best, zeker qua resultaten niet. Op de laatste, mooie speeldag mocht Woudsend 1 het opnemen tegen SVBS’77. Die ploeg kon zich verzekeren van een periode en daarmee kans houden op promotie. Woudsend zag vorige week hoe Blokzijl voorbij ging in de stand, maar laatste worden kon gelukkig al niet meer. Voor de winterstop speelde Woudsend nog met 2-2 gelijk in Belt-Schutsloot na een 0-2 voorsprong.

De eerste helft was het eerst even zoeken, mede door de nieuwe namen in het elftal. De ploeg probeerde door een verdedigende houding SVBS’77 van scoren af te houden. Op het moment dat de ploeg dacht dat het de betere kant op ging, kwam SVBS’77 op 0-1. Een vrije trap vanaf de zijkant werd door Raymond de Jonge ineens op doel geschoten en de houdbare bal trof doel. Toen binnen 20 minuten ook de 0-2 viel, leek het duel al gespeeld. Geklungel op het middelveld en snel schakelen van de bezoekers leverde een knap doelpunt op van Glenn Heuvelman. Woudsend deed wel haar best, maar leek niet bij machte om iets terug te doen.

De tweede helft was niet veel anders, al kwam Woudsend nog amper bij het vijandelijke doel in de buurt. Al vrij snel kwam SVBS’77 tot 0-3 en daarmee was de laatste hoop ook verdwenen. Een foutje van Wibout Reekers werd hierbij afgestraft. Vervolgens kwamen JO17 spelers Yvar Yntema en Jouke van Netten binnen de lijnen. Voor Jouke betekende dit zijn officiële debuut. Tussendoor was Woudsend al wel op een 0-4 achterstand gekomen. Woudsend dacht aan buitenspel, maar de scheidsrechter keurde het tweede doelpunt van Richard Knobbe goed. In de laatste fase kwam Woudsend weer wat vaker bij het doel en kreeg het weer enkele kansjes, maar een eredoelpunt bleef uit. SVBS’77 maakt er nog 0-5 van en daarmee was het seizoen over en uit voor de thuisploeg.

Opnieuw een ruime thuisnederlaag, maar ook ditmaal was daar niet veel op aan te merken. SVBS’77 was simpelweg sterker en blijft zo in de race voor promotie. We wensen hen net als Ens en Espel succes de komende weken. Een felicitatie is op zijn plaats richting HJSC, dat zich ruim twee weken terug al tot kampioen kroonde. Daar lijkt Woudsend alleen nog maar van te kunnen dromen.

Woudsend moest het door de nederlaag doen met de teleurstellende 10e plaats op de ranglijst. Alleen EBC bleef (op doelsaldo) onder de ploeg van Martin de Jong en Kor de Jong staan. Leider Kor zien we volgend seizoen weer terug, maar interim-trainer Martin vervolgt zijn trainersloopbaan bij SV Marknesse. We willen hem hierbij bedanken voor zijn tijdelijke inzet en wensen hem veel succes bij zijn nieuwe club! Volgend seizoen staat Erik Beuckens voor de groep.

Naast Martin was het deze middag ook de laatste wedstrijd voor Sven Nagelhout. Hij stopt na tien actieve seizoenen bij Woudsend 1. Ook hij kreeg een welverdiend bosje bloemen overhandigd.

Tot volgend seizoen!

* Opstelling Woudsend: Wibout Reekers; Arjan Reekers, Marco van der Wal, Redmer Zondervan, Wytse de Vries; Sven Nagelhout (Yvar Yntema ’65), Patrick Lacroix, Richard Hiemstra [C]; Ronald Rijpkema, Rico Nagelhout (Sven Sybesma ’82), Thomas van Riemsdijk (Jouke van Netten ’73)

* Doelpuntenmakers:
    0-1: Raymond de Jonge (’12)
    0-2: Glenn Heuvelman (’20)
    0-3: Richard Knobbe (’55)
    0-4: Richard Knobbe (’69)
    0-5: Willian Stam (’80)