• Woudsend 1 komt snelle achterstand niet te boven in Bakhuizen

21 mei 2019
  • 18 mei 2019, is Woudsend 1 nog in staat om punten te halen? Het gaat de laatste weken namelijk niet al te best. Deze middag stond de uitwedstrijd tegen Bakhuizen op het programma en aanstaande zaterdag is dan de laatste competitiewedstrijd van dit seizoen, thuis tegen SVBS’77. Eerder dit seizoen verloor Woudsend op eigen veld met 2-1 van Bakhuizen, doordat in de slotfase een penalty werd weggegeven en benut. Bakhuizen had in theoretisch nog kans op een periode en daar wilde Woudsend graag een stokje voor steken.

Maar de eerste helft was nog maar net los en Bakhuizen zat al op rozen. De aftrap was nog wel aan Woudsend, maar balverlies leidde al heel rap tot een treffer na 28 seconden. Een voorzet werd bij de tweede paal binnen gewerkt door Jorrit van der Pal. Woudsend moest duidelijk even wakker geschud worden, maar daarvoor kreeg het nog wel even de 2-0 om de oren. Een strakke corner werd ongelukkig in eigen doel gewerkt door Arjan Reekers. De wedstrijd kon nu echt beginnen, maar Woudsend kon niet direct voor een antwoord zorgen. Woudsend kreeg gaandeweg wel meer rust in het spel, maar in de buurt van het vijandelijke doel kwam de ploeg niet direct. De gevaarlijkste momenten waren richting de slotfase. Eerst leek Joeri Sybesma in scoringspositie te komen, maar hij werd onderuit getrokken. Een overduidelijke overtreding, maar de scheidsrechter had het even gemist en kende dan ook geen strafschop toe. Kort voor rust miste Joeri nog 1-op-1 met de doelman.

De tweede helft werd het betere spel van de eerste helft voortgezet, maar werd de doelman opnieuw niet al te veel aan het werk gezet. Toch leek er nog vertrouwen aanwezig te zijn om er nog iets van te maken deze middag. Er werd veel arbeid geleverd en de drang naar voren werd groter. Meer en meer werd de lange bal gehanteerd richting Nico Posthuma. Gevaar ontstond er wel, maar het stukje geluk ontbrak om te komen tot een doelpunt. Aan de andere kant zag de verdediging van Woudsend er beter uit en Wibout hoefde niet heel veel meer in actie te komen. De grootste kansen waren later in de tweede helft voor Nico. Eenmaal kwam hij net te kort bij een lage voorzet, vervolgens raakte hij de paal en in de slotfase was zijn kopbal van dichtbij recht op de keeper. Het zat Woudsend dus niet mee om het nog even spannend te maken. Een nieuwe nederlaag dus.

Een slechte start leidde al snel tot een 2-0 achterstand en gezien het scorende vermogen van Woudsend zou het daarna al een heel karwei worden. En dat bleek ook. Nog wel wat kansen, maar de overtuiging ontbrak. Zaterdag wacht dan op eigen veld de laatste competitiewedstrijd tegen SVBS’77.

* Opstelling Woudsend: Wibout Reekers; Arjan Reekers, Marco van der Wal, Redmer Zondervan, Wytse de Vries; Douwe de Vries, Joeri Sybesma, Richard Hiemstra [C]; Willem Foekema (Thomas van Riemsdijk ’70), Rico Nagelhout (Yvar Yntema ’80), Nico Posthuma

* Doelpuntenmakers:
    1-0: Jorrit van der Pal (’1)
    2-0: Eigen doelpunt (’5)