• Woudsend 1 kent dramatische start bij VV Heerenveen

25 mei 2018
  • Woudsend 1 kent dramatische start bij VV Heerenveen

19 mei 2018, nog twee wedstrijden moesten er worden gespeeld en dan zat het seizoen erop. Voorafgaand stond Woudsend 1 op een gedeelde laatste plaats, maar omdat deze wedstrijd in de avond werd gespeeld, waren de overige uitslagen al bekend. Concurrent Bakhuizen had gewonnen en dat betekende dat Woudsend op de laatste plaats was te vinden. Woudsend kon een goed resultaat dus wel gebruiken en moest het deze avond opnemen tegen Heerenveen. Voor de winterstop won Woudsend met 1-0, maar Heerenveen had na de winterstop al veel punten gepakt en was nog in de race voor plek vijf.

Om 19:00 uur startte het duel en Woudsend was al een tijdje niet in goeden doen, maar dat het twintig minuten later al tegen een 5-0 achterstand aankeek, was natuurlijk ongelooflijk. Heerenveen begon furieus en Woudsend stond erbij en keek ernaar. Heerenveen maakte enkele mooie doelpunten, maar Woudsend stond verdedigend werkelijk dramatisch. Alle kansen gingen er in de eerste twintig minuten in en Woudsend leek rijp voor de sloop. Toch herpakte de ploeg zich redelijk en waren er kansen aan de andere kant. Maar een treffer zat er vooralsnog niet in.

De tweede helft moest het natuurlijk beter en daar gaf de ploeg gehoor aan. Er werd volop druk gezet en Heerenveen kwam er niet meer uit. Met een voorsprong van 5-0 kon die ploeg zich natuurlijk ook wat permitteren. Maar al snel maakte Sven Sybesma de 5-1, door een corner mooi binnen te koppen. Nog binnen het kwartier in de tweede helft maakte Sven Nagelhout er 5-2 van en misschien kon er nog een echte wedstrijd ontstaan. Woudsend had in ieder geval volledig de controle, maar scoren is al het gehele seizoen lastig. Ronald Rijpkema had vrij snel voor de 5-3 kunnen zorgen, maar hij faalde. In het vervolg waren er nog wel wat kansen, maar echt spannend werd het niet meer.

Een desastreuze start werd Woudsend deze avond fataal. Heerenveen profiteerde optimaal en veranderde alles in goud. De tweede helft was dan wel weer positief en dat zal Woudsend mee moeten nemen naar komende zaterdag. Woudsend staat laatste en dus zal er tegen Ens een goed resultaat gehaald moeten worden.

* Opstelling Woudsend: Jurjen de Jong; Arjan Reekers, Leo Visser [C], Redmer Zondervan, Jelmer Gerbrandy; Jan Derk de Vries, Sven Nagelhout, Richard Hiemstra (Xander van der Vegt '65), Klaas de Jong; Sven Sybesma, Ronald Rijpkema

* Doelpuntenmakers:
    1-0: Ruben Bouma ('2)