• Woudsend 1 haakt verder af na nederlaag tegen Ens

  16 apr 2019
 • 13 april 2019, ook na deze middag mag maar weer eens geconcludeerd worden dat Woudsend 1 blijft kwakkelen in de competitie. Zelfs van één van de favoriete tegenstanders van Woudsend van de laatste seizoenen werd verloren. Woudsend moest het deze middag namelijk opnemen tegen nummer drie Ens. De balans van de laatste seizoenen tegen die ploeg was positief te noemen. Na vanmiddag ging dat niet meer op…

  De eerste helft bleek al snel dat Ens de betere ploeg was op voetballend gebied en dat Woudsend daarop moest reageren. Woudsend overleefde de eerste lastige fase en kwam na een kwart wedstrijd iets beter in haar spel. Het directe spel zorgde zelfs voor enkele goede kansen. Nico Posthuma was er het dichtst bij, maar hij kreeg de bal niet voorbij de doelman. Er waren echter meer mogelijkheidjes voor Woudsend, maar gescoord werd er niet. De grootste kans voor rust was nog voor Ens, maar in een rebound werd de bal tot veler verbazing naast geschoten.

  De tweede helft weer Ens dat aan de betere hand was, maar iets minder overtuigend. Het leidde binnen tien minuten wel tot een voorsprong voor de gasten. Tony Sleurink zag zijn schot van richting veranderd worden, waardoor Wibout Reekers kansloos was, 0-1. Woudsend was aan zet, maar wilde niet al te veel risico lopen. Pas in het laatste kwartier werd er meer en meer aangedrongen. Ens had daar moeite mee en Woudsend kwam in die fase ook op gelijke hoogte. Via een mooi opgezette aanval met Leo Visser en Nico Posthuma kreeg Richard Hiemstra de bal op een presenteerblaadje voor het doel: 1-1. In deze slotfase had er zomaar meer in kunnen zitten, want Nico was opnieuw erg dicht bij een doelpunt. Zijn kopbal ging echter voorlangs. Toen was er kort voor tijd nog het debuut van JO17 speler Yvar Yntema. Misschien zat er nog een stuntje in, maar in blessuretijd besliste Tony Sleurink toch anders, door een gemakkelijk gegeven vrije trap binnen te schieten, 1-2. Hierna was er helaas nog te weinig tijd om het tij te keren.

  Ens had deze middag het betere van het spel, maar Woudsend had hier zomaar een resultaat kunnen behalen. Helaas ging het in blessuretijd mis en moest Woudsend sinds 2,5 jaar haar meerdere erkennen in Ens. Woudsend zag hierdoor het gat met de middenmoot verder groeien.

  De komende twee zaterdagen is Woudsend 1 vrij en pas op 4 mei wordt de competitie hervat in en tegen Espel.

  * Opstelling Woudsend: Wibout Reekers; Arjan Reekers (Rico Nagelhout ’60), Leo Visser [C], Klaas de Jong, Redmer Zondervan; Jan Derk de Vries (Marco van der Wal ’68), Richard Hiemstra, Patrick Lacroix; Ronald Rijpkema (Yvar Yntema ’89), Nico Posthuma, Wytse de Vries

  * Doelpuntenmakers:
  0-1: Tony Sleurink (’55)
  1-1: Richard Hiemstra (’80)
  1-2: Tony Sleurink (’90+2)