• Woudsend 1 blijft maar verliezen

  15 mei 2019
 • 11 mei 2019, dat Woudsend 1 met een heel mager seizoen bezig is, moge duidelijk zijn. Toch blijft er de hoop om punten te pakken, met name tegen de tegenstanders uit de buurt. Afgelopen zaterdag werd er gespeeld tegen IJVC, dat eveneens een niet al te bijzonder seizoen beleeft en achtste staat. In theorie lagen er dus zeker kansen deze middag, ook gezien de overwinning eerder dit seizoen in IJlst (0-2 winst). Maar het zou toch even anders lopen.

  De eerste helft was er nog sprake van een redelijk gelijk opgaande strijd, al kwam IJVC vooral via corners en vrije trappen vaker voor het doel. Maar ook Woudsend liet zich zien voor het doel. De weg naar het doel werd af en toe met goed voetbal bereikt, maar eenmaal daar stokte het. De keeper werd hierbij dus niet echt getest. Dat gebeurde aan de andere kant wel. Wibout Reekers moest enkele malen in actie komen en hield daarmee de ploeg op 0-0. Woudsend leek met die stand de rust te kunnen halen, maar in blessuretijd ging het toch nog mis. Woudsend verloor de bal, IJVC schakelde snel en een lage voorzet richting spits Bouwe de Boer betekende de 0-1.

  De tweede helft werd IJVC langzaamaan sterker, maar vooral Woudsend zwakker. Vorige week in Espel ging het ook mis in de slotfase, maar toen leek de echte wil aanwezig te zijn. Dat vloeide deze middag al vroeg weg, zo leek het. Geklungel achterin leidde tot de vroege 0-2 van Reinder Reitsma: hij tikte de bal net voor de doellijn over de lijn na een inzet van – jawel - een Woudsender. Het duel leek zo al vroeg beslist, zeker omdat Woudsend amper in staat was om nog iets te creëren. Met enkele frisse krachten werd geprobeerd het tij nog te keren, maar het zou voor het resultaat niet veel uitmaken. Van achteruit was het al lastig voetballen en de aanvallende oplossingen waren vaak te moeilijk. In de slotfase liep IJVC uit tot 0-4 en dat betekende wel een hele dikke thuisnederlaag. Bij de 0-3 tikte Reinder Reitsma een lage voorzet vanaf de rechterkant binnen en bij de 0-4 ging er een inschattingsfout aan vooraf, waarvan Rens Soenveld maximaal profiteerde.

  Woudsend was ditmaal niet opgewassen tegen een gemakkelijk scorend IJVC. Het gat op de ranglijst is daarmee nog groter geworden en Woudsend zal moeten afwachten wat de nummers 10 en 11 doen de komende weken. Aanstaande zaterdag staat voor Woudsend de uitwedstrijd tegen Bakhuizen op het programma.

  * Opstelling Woudsend: Wibout Reekers; Arjan Reekers, Redmer Zondervan, Wytse de Vries; Ronald Rijpkema (Yvar Yntema ’75), Patrick Lacroix, Leo Visser [C], Nico Posthuma; Richard Hiemstra, Rico Nagelhout (Marco van der Wal ’65), Joeri Sybesma (Willem Foekema ’70)

  * Doelpuntenmakers:
  0-1: Bouwe de Boer (’45+1)
  0-2: Reinder Reitsma (’53)
  0-3: Reinder Reitsma (’85)
  0-4: Rens Soenveld (’90+3)