• Oudemirdum windkracht 10

10 feb 2019
  • Afgelopen zaterdag stond er voor de JO15-1 de eerste wedstrijd van de voorjaarscompetitie op het programma en wel in Oudemirdum waar de plaatselijke combi van NOK en Bakhuizen de tegenstander was. En e.e.a. begon niet echt florissant. Waar gerekend werd op 12 spelers bleken er op het moment van vertrek maar 10 spelers fit te zijn. Gelukkig konden we ook de laatste dispensatie speler van de JO17-1 meekrijgen zodat beide elftallen precies 11 spelers hadden (hulde aan Otto Spoelstra en de JO17-1)

Er stond een zeer straffe wind over het verder goed beschutte veld, dit zou van grote invloed zijn op de wedstrijd. Zoals gezegd, bij de JO15-1 ontbraken nogal wat spelers. Ties was een weekendje weg, Jarno en Timme ziek en Lieke kon door een blessure niet voetballen. Met een beetje passen en meten konden we gelukkig wel een mooie opstelling maken, Yoeri zou de eerste helft keepen en de overige 10 konden in principe op hun vaste plek spelen. Na het beginsignaal van de scheidsrechter pakte Woudsend het goed op. Tegen de wind in combineerde men prima en werd de tegenstander teruggedrongen. Kansen kwamen er ook, de beste was voor Jeen, hij stuitte echter op de uitgekomen keeper. En in de tegenstoot was het zo maar 1-0. Een lange bal werd door de wind over de laatste linie van Woudsend geschoten en de spits van Nok maakte 1 op 1 met Yoeri geen fout. Woudsend pakte de draad echter weer goed op en drong de tegenstander wederom in het defensief. Helaas overkwam de roodhemden hetzelfde als bij de 1-0. Wederom een lange bal van achteruit, de verdediging die iets te ver vooruit stond en een snelle uitbraak betekende 2-0. Dit was ook de ruststand.
    In de rust kregen de spelers te horen dat ze goed bezig waren en dat het windvoordeel er voor zou zorgen dat de tegenstander nog moeilijker onder de druk uit zou kunnen komen. Er was afgesproken dat Robin de tweede helft zou keepen, Yoeri kwam daardoor op de linksbuiten.

Woudsend startte de tweede helft wederom voortvarend. En al snel via de aansluitingstreffer. Yoeri ging er aan de linkerkant vandoor en liet de keeper met een hard schot kansloos, 2-1. Woudsend kreeg nu helemaal de geest en korte tijd later viel de 2-2. De thuisclub kreeg door de harde wind de bal niet weg en Jeen reageerde alert. De roodhemden waren nog aan het feestvieren toen NOK weer scoorde. Een onachtzaamheid werd effectief afgestraft, 3-2. Woudsend gaf echter niet op en al snel was het weer gelijk. Eise ging goed door aan de rechterkant en schoot de bal beheerst achter de keeper, 3-3. Woudsend hield de druk goed op de tegenstander die eigenlijk niet meer van de eigen helft kwam. Remon stuurde uitstekend de achterhoede van de goed voetballende Sven, Tieme en Hille aan, op het middenveld strooide Lars met mooie passjes,prima geassisteerd door Sepp en Chris. De wind zorgde ook voor de 3-4. Eise nam en scherpe corner en door de harde wind draaide dze via een NOK been in het doel. Met nog 4 minuten op de klok kon Woudsend de wedstrijd redelijk rustig uitvoetballen en zelfs nog een keer scoren. Jeen wist zijn tweede van de ochtend en de vijfde voor de bezoekers te maken, 3-5. Hierna floot de prima leidende scheidsrechter een sportieve wedstrijd af.

Ondanks de belabberde voorbereiding een uiterst veerkrachtig Woudsend JO15-1 wat goed voetbalde en veel inzet toonde. Hier kunnen we zeker verder mee.

Aanstaande zaterdag speelt Woudsend JO15-1 thuis om 10.30 uur tegen Black Boys JO15-2. Hopelijk zitten we dan weer wat ruimer in de spelers.