• 'Nederlandse Velden' op bezoek bij VV Woudsend!

  5 mrt 2023
 •  

  Op zondag 5 maart 2023 kwamen we onderstaand verhaal met foto's tegen op de Facebookpagina van 'Nederlandse Velden'. Deze pagina maakt dagelijks verslag van de reizen langs Nederlandse voetbalvelden. Dit keer dus bij onze mooie club! Je vindt hun bericht ook via de volgende link: https://www.facebook.com/vvWoudsend

  Edwin en ik zijn er ondertussen aan gewend dat we elk sportpark "zomaar" kunnen oplopen. Dus een klein beetje teleurgesteld zijn we wel als alle hekken in Woudsend gesloten zijn. Ik besluit door de hekken foto's te nemen zodat jullie wel een goed beeld krijgen van het complex waar VV Woudsend speelt.
   
  Op dit veld hebben in het verleden in ieder geval twee profclubs een oefenpotje gespeeld. Een Woudsends streekelftal speelde in 1992 tegen de Graafschap. Deze wedstrijd eindigde in 0-8. Een aantal jaren daarvoor, in 1979, nam Cambuur Leeuwarden het op tegen de plaatselijke trots en won met 1-5. Pietersma redde enigszins de eer voor de thuisclub. Diezelfde speler zal het seizoen daarvoor ook wel regelmatig hebben gescoord, want VV Woudsend werd toen kampioen van de Vierde Klasse waardoor het voor het eerst in de Derde Klasse mocht uitkomen. Tegenwoordig speelt het in de Vijfde Klasse.
   
  We stappen de auto weer in en ik zie dat Edwin bijna angstig het schema er weer bijpakt. Zachtjes mompelt hij: "We zijn bijna in Idskenhuizen. Daar liggen wat trauma's Wilco."
   
  Voetbalvereniging Woudsend
  Plaats: Woudsend, Friesland
  Opgericht: 16 juli 1933
  Sportpark de Spil
  Vijfde Klasse zaterdag (10e niveau)
   
   
  Kan een afbeelding zijn van buitenshuisKan een afbeelding zijn van boom en luchtKan een afbeelding zijn van lucht, boom en grasKan een afbeelding zijn van buitenshuisKan een afbeelding zijn van buitenshuis, steenmuur en de tekst 'VELDEN ST 2020'