• Mooi afscheid voor Roy: Grou dik verslagen door Woudsend

3 nov 2019
  • Zaterdag 2 november 2019 speelde de JO17 tegen vv GAVC JO17-2. Niet echt een bijzonder affiche. Het bijzondere aan deze wedstrijd was dat Roy nog een laatste keer met zijn team meespeelde. Roy woont inmiddels met zijn broers in Jubbega bij zijn vader, vriendin en hun dochtertje. Het was voor het hele team een goed weerzien met de kleine sterke keeper. Zoals altijd was Roy gemotiveerd om een goede pot te keepen. Uiteraard om het team te helpen, maar ook om aan zijn familie zijn kwaliteiten te laten zien.

Roy keepte zoals de spelers, coach en het publiek zo langzamerhand wel gewend waren: Vrijwel foutloos. De tegenstander gaf hem echter niet veel kans om zich te onderscheiden. Woudsend bleek enkele maten te groot te zijn voor de Grousters. Al binnen 10 minuten stonden de roodhemden 3-0 voor. Yvar maakte de 1-0 na een prima voorbereidende actie van Sven. Jeen tikte de 2-0 binnen na een voorzet van Yvar. En de 3-0 viel na een hele slimme snel genomen vrije trap van Yvar op Marco. GAVC kwam enkele keren op de helft van Woudsend. Een schaarse voorzet werd sierlijk door Roy vallend klemvast gepakt.

Achterin hadden Jouke, Remon, Colin en Senna volledige controle. Juist voorin had Grou hun beste speler staan. Remon gaf opnieuw zijn directe tegenstander weinig ruimte en wist ook weer prima mee te voetballen vanuit de voorstopperpositie. Het middenveld, bestaande uit Sven, Leo en Eise speelde een puike partij. Voorin wisten zowel Yvar, Marco als Jeen het net verschillende keren te vinden.

Vanaf minuut 20 tot 40 vielen maar liefst 7 doelpunten. Woudsend scoorde 6 maal, terwijl Grou ook nog een verdwaalde treffer wist te maken. Yvar wist na een fraaie actie 4-0 te scoren. Na een pass van Eise en een voorzet van Yvar tekende Jeen de 5-0 aan. Een snelle uitbraak via Eise en Yvar betekende de 6-0 en na een lange bal van Colin op Yvar werd het bordje ‘7’ opgehangen. In de 33e minuut viel een rare boogbal van Grou pardoes achter Roy in het net. Vlak voor rust maakte Jeen de 8-1 na een voorzet van Yvar. De 9e werd door Yvar gescoord na een slalom waar Tomba la Bomba jaloers op zou zijn geweest.

Na rust bleven Jouke, Sven en Yvar op de bank. Zij werden vervangen door Hylke, Youri en Ties. De laatste twee hadden ook al met de JO15 meegevoetbeld en daar prima gespeeld en gewonnen. Ondanks de wisselingen bleef Woudsend scoren. De 10e viel na een pass van Eise op Youri. Uit de voorzet van Youri scoorde Jeen zijn 4e doelpunt. Marco maakte zijn tweede, opnieuw na een pass van Eise: 11-1. Toen was de koek wel een beetje op. Er werd nog een keer gewisseld. Opnieuw verlieten 3 sterkhouders het veld: Marco werd vervangen door Sven (en wisselde van positie met Jeen), Leo speelde een prima partij centraal op het middenveld en werd vervangen door Yvar, waarna Eise centraal ging spelen, Youri op de half en Yvar op de buiten. Jouke kwam weer in het veld voor Colin.
    Woudsend speelde de wedstrijd rustig uit. Grou spartelde nog wat tegen en hoefde nog slechts één doelpunt van Yvar te incasseren. Hiermee stond de eindstand van 12-1 op het bord.

Na het laatste fluitsignaal van Jeroen klonk een luid applaus voor Roy die weer een uitstekende wedstrijd had gekeept. Trots, maar zoals altijd bescheiden, nam hij de complimenten van het publiek in ontvangst. Van het team kreeg Roy een door alle spelers gesigneerd shirtje en een mooie teamfoto.

We hopen dat Roy, zijn plekje zal vinden in Jubbega en wensen hem en zijn broers samen met heit, vriendin en dochtertje alle goeds! Bedankt Roy en tot ziens!