• JO17 wint eerste competitiewedstrijd met ruime cijfers

  20 sep 2020
 • Zaterdag 19 september speelde de JO17 haar eerste competitiewedstrijd bij Opleiding ‘N Scouting Sneek JO17-3, de vereniging waar enkele Woudsender jeugdspelers op een professionele wijze worden klaargestoomd voor Woudsend I.

  Sven en Timme hadden om fysieke redenen afgezegd. Robin en Sepp begonnen op de bank, waardoor werd gestart in bijna dezelfde opstelling als vorige week: Tjeerd op doel, centraal achterin Remon en Tieme, op de backs Hille en Jarno. Centraal Ties en Lars, rechts- en linkshalf Chris en Youri. Voorin Jeen en Eise.

  De Snekers begonnen furieus. Zij beschikten over een aantal handige spelers. Vooral centraal op het middenveld en voorin. Zo was hun linksbuiten zo vlug als water en enorm handig met de bal. Hille had zijn handen er aan vol, maar wist een tegendoelpunt te voorkomen. Ook Jarno deed prima werk en voorkwam dat zijn tegenstander tot scoren kwam. Dankzij het verdedigend fundament konden de Woudsenders toch aanvallend wat speldenprikken uitdelen. In tegenstelling tot de gastheren lukte het de roodhemden wel het net te vinden. De doelpunten vielen vlot achterelkaar:

  Jeen maakte een echte spitsengoal na prima terugleggen van Eise (0-1 13’). Lars schoot heerlijk vanuit de draai raak en tekende voor de 0-2 in de 16e minuut. Een haarscherpe pass van Sepp op Jeen gevolgd door een dito voorzet betekende 0-3 door Eise in minuut 22. De geblondeerde buitenspeler zorgde ook voor de 0-4 na een heerlijke bal van Youri. Eise maakte de hattrick vol na een onderschepte uittrap van de keeper. Vanaf een metertje of 35 schoot hij de bal in een mooie boog in het net: 0-5 na 31 minuten spelen.

  Woudsend wist onder leiding van Remon achterin de nul te houden. Tot grote tevredenheid van het meegereisde publiek. In de rust werd echter gewaarschuwd voor al te veel optimisme. De Snekers hadden veel kansen gecreëerd en de tussenstand was enigszins geflatteerd.

  De waarschuwing was tegen dovemansoren. Al in de 1e minuut na rust scoorden de oranjehemden prachtig: 1-5. Nog geen twee minuten later oordeelde de scheidsrechter dat de zuivere sliding van Remon op de bal een overtreding was. De penalty betekende 2-5.

  Woudsend rechte de rug, Ties ging weer wat meer controlerend spelen. Achterin stond het weer wat beter. Robin en Chris moesten even wennen aan hun nieuwe posities, maar begonnen steeds beter te spelen. Na een minuut of 6 spelen in de tweede helft geselde Youri de paal. Lars zette de marge weer op 4 goals nadat hij de bal na een corner binnen kopte (2-6 48’). De rust leek wat teruggekeerd tot een vrije trap van ONS in een druk doelgebied waar Tjeerd werd gehinderd de inleiding was op de 3-6 (56’).

  Het mooiste, voetballende doelpunt viel in de 75e minuut. Tieme pikte de bal op en speelde Eise in. Eise wachtte een moment en stuurde Youri weg. De linkspoot sneed naar binnen, schoof de bal strak en laag voor, waar Jeen beheerst de 3-7 binnen schoot. Een schitterende aanval!

  De vermakelijkste goal kwam op naam van Eise toen de keeper van ONS de bal wilde ruimen. De doelverdediger schoot keihard tegen de instormende Woudsender: 3-8. Een mooi eerste competitieresultaat.

  Woudsend JO17 leunt sterk op de zes oudere JO17 spelers. Het was echter mooi om te zien hoe ook de eerstejaars hun voetbalsteentjes steeds meer bijdragen. Vaak door prima mee te voetballen en altijd door 100% inzet!

  Volgende week komt Zeerobben JO17-3 op bezoek. Ook zij hebben 3 punten in de tas en een goed resultaat behaald in de beker. Woudsend is gewaarschuwd!