• JO17 pakt punt bij TOP

23 mrt 2020
  • U had van uw reporter nog een verslag van 7 maart 2020 tegoed….

Voor de derde keer in het seizoen stonden de Woudsenders tegenover het team van TOP. De smaken van winst en verlies waren al geproefd, deze keer eindigde de wedstrijd in een gelijkspel.
    Woudsend startte met Eise op het doel, Jouke en Remon in het centrum en op de backs Colin en Hielke. Op het middenveld stonden Youri, Lars en Ties. De voorhoede werd gevormd door Yvar, Marco en Senna.

TOP liet zich steeds terugzakken tot op de middenlijn waardoor Woudsend kon voetballen tot op die hoogte. Daarna hadden de Woudsenders het steeds moeilijk. Bij balverlies wisten de gelen vlot om te schakelen en enkele keren dreigend door te komen. De gasten leken echter als eerste te scoren. De scheidsrechter keurde in de 26e minuut echter het doelpunt van Yvar af wegens vermeend buitenspel. Vlot daarna kreeg TOP een pengel en kwam de 1-0 op het bord te staan.

Na de rust kwam Woudsend sterk uit de startblokken. Youri, Ties en Leo kwamen in het team. Een pass van Lars werd door Marco verlengt waarna Yvar middels een mooie stiftbal de gelijkmaker aantekende. Woudsend speelde na rust beter en kon behoorlijk tegenstand bieden. Helaas wond de keeper zich een beetje te veel op over balverlies over de linkerflank waardoor hij vergat de korte hoek af te dekken. Ondanks de 2-1 voor TOP bleef de keeper de wens uitspreken dat hij net zo goed wilde worden als Edwin van de Spar….

Het leek er lange tijd niet op dat Woudsend nog langszij zou komen. Gelukkig kreeg Sven het nog op zijn heupen. Vanuit een onmogelijke hoek joeg hij in de 35e minuut de bal tegen de touwen. Hij zette daarmee de eindstand van 2-2 op het scorebord.

Voorlopig leek dit de laatste wedstrijd te zijn van de JO17, mogelijk de laatste jeugdwedstrijd voor vier spelers: Sven, Marco, Jouke en Yvar. Erg jammer nu het team niet alleen in een hele leuke competitie speelt, maar (voor een juniorenteam van Woudsend) ook historisch ver in de bekercompetitie is doorgedrongen. Hopelijk blijft iedereen zich het seizoen positief herinneren en kunnen we het later nog eens leuk afsluiten.

Voor nu: Wees voorzichtig, houd je aan de regels omtrent de aanpak van het coronavirus en blijf gezond allemaal! We zien elkaar weer zodra de bal weer mag rollen.