• JO17 houdt de 0 en pakt 3 punten tegen OHH

6 dec 2018
  • Op de eerste dag van december werd de laatste uitwedstrijd van de eerste seizoenshelft gespeeld in Heeg. Woudsend had te maken met een drietal afzeggingen: Jouke was met de familie een bijzonder jubileum aan het vieren, Colin was ziek en Sven was geblesseerd maar wel aanwezig om het team te steunen. Gewoonlijk worden een aantal jongere honden uitgeleend aan de JO15. Aangezien ook dat team veel te weinig spelers had werd de wedstrijd van JO15 afgelast en konden de jongens van 14 jaar oud ook alle 5 meedoen met de JO17. Daarmee bestond het team uit 13 fitte spelers.

De voorbereiding was wat experimenteel en aan de korte kant. Het team zat zodoende redelijk vol adrenaline. Prima. Remon en Eise begonnen op de bank. Roy op doel, Senna en Hylke op de backs, Douwe voorstopper en Marco deze keer laatste man. Het middenveld was als bijna alle weken daarvoor: Dylan, Lars en Leo. De voorhoede zag er met de afwezigheid van Sven en de verhuizing van Marco naar achteren heel anders uit: Yvar begon op rechts, Roan op links en Jeen in de spits.

Er werden nog wat aanvullende afspraken gemaakt. Zo werd afgestapt van het idee om op te bouwen vanaf de doeltrappen. Marco zou lange ballen geven en de middenvelders moesten de duels winnen. Daarmee zou wat opportunistischer gespeeld worden en wat meer rust achterin moeten ontstaan. Voorin zouden Yvar en Roan, die beide graag vanaf links komen regelmatig wisselen van positie.
    OHH had er zin in en begon meteen lekker te voetballen. Er kwam wat druk op het doel van Roy. Die moest redelijk aan de bak maar kreeg voldoende steun. Senna stond weer eens bij de langste lummel van de tegenpartij. Zij speelde een foutloze partij! Ook Hylke had zijn tegenstander behoorlijk in de tang. Douwe was ouderwets meedogenloos en Marco was een rots in de branding. Hij voelde wat meer de noodzaak om te rennen dan wanneer hij in de spits staat.

Nadat de OHH enige tijd de bovenliggende partij was begon Woudsend steeds wat beter te voetballen. De lange bal werd wat vaker gehanteerd, zonder dat het erg Engels werd. Jeen werd geregeld door de middenvelders gevonden. Met zijn uitstekende techniek en een neusje voor de ruimte wist hij feilloos Roan en Yvar weg te sturen. Al snel leidde dit tot grote kansen. Roan schoot voorlangs en Jeen zelf schoot recht in de handen van de keeper. Een doelpunt hing in de lucht. In de 25e minuut gaf Jeen een prachtige steekpass op Yvar die in de verste hoek de keeper kansloos liet: 0-1. Woudsend bleef het betere van het spel houden en kreeg nog meer kansen, zo schoot Yvar nog een keer keihard op de lat.

Na de rust vervingen Remon en Eise de middenvelder Dylan en rechtsbuiten Roan. Het duurde slechts 10 minuten tot de Woudsenders de score verdubbelden. Marco nam een vrije trap, de bal kwam bij Lars terecht die vervolgens handig van de tegenstander wegdraaide en de bal netjes langs de keeper schoot. Daarmee was de koek nog niet op. Al in de 55e minuut viel de 0-3 nadat Lars de getergde Eise wegstuurde. Na een fel duel wist Eise de bal voor te zetten waarna Yvar zijn tweede doelpunt scoorde.

Er volgenden nog enkele grote kansen. Ook voor de OHH-ers. Een misverstand met een terugspeelbal leverde een vrije trap voor hen op. Het lukte de thuisploeg echter niet het net te vinden. Roan en Dylan kwamen weer in het veld zodat Yvar en Hylke nog wat rust konden pakken. Remon deed het prima op de linkshalf en later op de linksback. Leo kreeg nog een uitstekende kans, maar kon de keeper niet meer laten vissen.

De beste man van het veld wat echter geen Woudsender. Dat was de man in het zwart, of blauw eigenlijk. Fantastisch zo’n kundige en faire leidsman!

De 0-3 overwinning geeft hoop voor de wedstrijd van 8 december, thuis tegen WPB. Dat zal niet eenvoudig worden, zij staan tweede en ‘in de beker’ werd al met 0-8 verloren van de mannen van het ijzer. Maar als Woudsend compleet, fit en gemotiveerd is kan er misschien voor een surprise worden gezorgd.