• JO15-1 verliest met opgeheven hoofd

11 nov 2018
  • Afgelopen zaterdag stond er een belangrijk wedstrijd op het programma, de derby tegen Balk. Altijd leuk natuurlijk, zeker als er dan ook nog veel klas- of schoolgenoten bij de tegenstander voetbalt. Dat gold voor beide ploegen, dus de ploeg motiveren voor een goed resultaat was deze ochtend overbodig. Zonder de zieke Sepp, maar verder meer dan compleet werd om 10.30 uur afgetrapt op De Spil.

Vanaf minuut 1 gaven beide teams vol gas. Met vol enthousiasme probeerden beide teams de aanval te zoeken. Hierbij was het voetbal soms wat minder maar de hartstocht aan beide kanten was een lust voor het oog. Beide teams ontliepen elkaar ook weinig. De Woudsender achterhoede met gelegenheids laatste man Remon, linksrechtsbacks Jarno en Joey, linksback Robin en voorstopper Tieme veegden hun paadje prima schoon. Met Lars, Hille en Eise was er veel voetballend vermogen op het middenveld en met Roan, Jeen en Sven voorin genoeg fysieke kracht om het de verdedigers van Balk lastig te maken. Over en weer waren wat speldenprikjes te noteren, Balk probeerde het een paar keer van afstand, Woudsend middels snelle aanvallen over de vleugel. Het was Balk wat op voorsprong kwam. Een goede aanval over hun rechterkant belandde in het Woudsender doel, 0-1. De thuisploeg ging gelukkig niet bij de pakken neerzitten en probeerde de Balksters weer onder druk te zetten. Dat slaagde een paar keer goed en vlak voor de rust viel de verdiende gelijkmaker. Jarno lanceerde de ingevallen Ties, hij won het sprintduel van zijn directe tegenstander, omspeelde handig de keeper en schoot vanuit een moeilijke hoek raak, 1-1. Vlak hierna floot Jeroen voor de rust.

In de rust werd afscheid genomen van Eise en Lars, zij hadden verplichtingen bij de JO17-1. Doordat Chris teveel last bleek te hebben van zijn knieën moest ook hij worden gewisseld, zodat er nog maar 1 verse wissel overbleef. Dit zou Woudsend gaan opbreken.

De tweede helft begon een stuk rustiger dan de eerste. Beide ploegen hadden veel energie verspeeld in de eerste helft, zodat men i.p.v. lopen met de bal nu wat meer ging voetballen. Dat deden beide ploegen niet onverdienstelijk. Helaas begon bij Woudsend langzaam de pijp wat leeg te raken en Balk maakte hier dankbaar gebruik van. In korte tijd wisten zij naar een 1-4 voorsprong uit te lopen, mede dankzij twee prima spelers die erg moeilijk waren af te stoppen door de Roodhemden. Gelukkig pakte de JO15-1 daarna de draad van het goede voetbal weer op, mede door een sterk spelende Joeri op de linkerkant. Woudsend wist ook nog een keer te scoren. Een slimme corner van diezelfde Joeri kwam bij Tieme terecht en hij schoot van afstand mooi binnen. Hierna ging het spel nog op en neer. Lieke voorkwam met goed keeperswerk nog een aantal tegentreffers en Jeen had de aansluitingstreffer nog op zijn schoen, maar ontbeerde net wat geluk. Na 70 minuten floot scheidsrechter Jeroen de wedstrijd af. Ondanks de nederlaag een hele goede wedstrijd van de JO15-1. Aan strijd en passie geen gebrek deze ochtend en het voetbal was meer dan goed. Al een tegenstander dan beter is, dan is er verder niets aan te doen.

Aanstaande zaterdag speelt de JO15-1 uit bij SJO RVC Langweer JO15-2. Aanvang van de wedstrijd is 9.00 uur.