• JO15-1 veerkrachtig in Blauwhuis

    19 mei 2019
  • Afgelopen zaterdag speelde de JO15-1 alweer de een na laatste wedstrijd van de competitie. Omdat vorige week werd verloren kunnen de laatste twee wedstrijden vrijuit worden gespeeld, in principe blijft Woudsend tweede. In een broeierig Blauwhuis kon geen beroep worden gedaan op Timme en de usual suspects uit de JO17-1. Gelukkig voor de JO15-1 was de wedstrijd van de JO12-1 afgelast en wilden Menno, Riemer en Niek met ons meedoen. Dit zou zijn vruchten afwerpen.
    Om 10.30 uur werd afgetrapt tegen een tiental aan tegenstanders. IJVC-Blauwhuis JO15-2 was echter niet minder dan de Roodhemden die niet heel inspirerend begonnen. Het was weliswaar warm, er stonden wat spelers op andere posities, maar dat is geen excuus om slap te beginnen. Kansen kreeg de thuisclub nauwelijks, het stond met Sven en Jarno op de back en Tieme en Menno centraal achterin prima. Dankzij een cadeautje van de scheidsrechter werd het echter wel 1-0. Een struikelpartij van de rechtsbuiten van IJVC-Blauwhuis leverde een penalty op, deze werd onberispelijk ingeschoten. Hierna kreeg Woudsend iets meer de geest. Er werd nu meer druk op de tegenstander gezet, maar het voetbal was te gehaast en te slordig (en er werd weer eens ouderwets op elkaar gemopperd). Desondanks kwamen er wel kansen via Chris en Riemer, helaas ontbrak de scherpte voor een doeltreffende afronding. Na 35 minuten zweten floot de verder prima leidende scheidsrechter voor de rust.
    In de rust werd de spelers verteld te stoppen met zeuren en te gaan voetballen zoals ze dat na de winter wel vaker lieten zien. Met een paar omzettingen (van 4-3-3 naar 4-4-2 en wat positiewisselingen) ving men de tweede helft aan. De eerste minuut van de tweede helft was cruciaal. Woudsend begon slap en opeens kwam de spits van IJVC-Blauwhuis één op één voor Lieke te staan. Zij redde echter briljant en uit de tegenaanval schoot Menno schitterend raak, 1-1. Hierna begon Woudsend echt te voetballen. De thuisclub kwam er eigenlijk niet meer aan te pas. Met het versterkte middenveld konden de Roodhemden nu permanente druk houden en was het nu aanval na aanval op het doel van de thuisclub. Youri was op de linksbuiten een ware plaag voor zijn tegenstanders, maar ook Chris en Robin op rechts deden het meer dan goed. Het middenveld met Sepp, Hille en Ties joeg de tegenstander goed af en het was wachten op de 1-2. Die kwam na een scherpe voorzet van Youri die door Ed werd binnengeschoten. Hierna was het hek helemaal van de dam, Woudsend kreeg kans op kans maar het duurde even voor de 1-3 viel. Deze werd ingetikt door Riemer die slim bij zijn tegenstander was weggelopen. De Woudsender koek bleek nog niet op. Het was de derde gastspeler van vandaag Niek die ook weer volledig vrijstaand de 1-4 binnentikte. Hierna was het wel klaar met de wedstrijd, al mag een schitterende sliding van Jarno niet onvermeld blijven. Een mooie overwinning, deels door goed voetbal, maar vooral door een stuk mentaliteit. En mooi om te zien dat de spelers van de JO12-1 moeiteloos mee kunnen draaien met de JO15-1.
    Aanstaande zaterdag is de laatste competitiewedstrijd. De JO15-1 speelt dan om 9.00 uur thuis tegen nummer 3 Oeverzwaluwen JO15-1.