• JO15-1 onderuit in topper

  12 mei 2019
 • Afgelopen zaterdag stond de absolute kraker van de competitie op het programma. Runner up Woudsend JO15-1 onting koploper FC Harlingen JO15-2. Beide teams hadden evenveel punten, zij het dat de gasten daar een wedstrijd minder voor nodig hadden. Woudsend moest dus winnen om in de race te blijven voor het kampioenschap. Alle zeilen werden daarvoor bijgezet en zodoende kwam er hulp van Remon, Jeen, Eise en Lars uit de JO17-1.
  Om iets na 10.30 uur werd er voor het begin gefloten door scheidsrechter Edwin. Harlingen liet direct zien waarom het bovenaan stond en ruime scores neerzet. De Ouwe Seunen zetten de Roodhemden direct vast op eigen helft door middel van goed voetbal en veel fysieke kracht. Woudsend had in eerste instantie daarom ook moeite de bal in de ploeg te houden. Het stond echter redelijk goed bij de thuisclub waardoor Harlingen niet echt kansrijk kon worden. Backs Timme, Jarno en Sepp hielden de snelle buitenspelers van Harlingen goed in bedwang met uitstekende rugdekking van Remon en op een overvol middenveld maakten Hille, Lars en Chris de nodige meters achter hun directe tegenstanders aan om hen het voetbal onmogelijk te maken. Woudsend probeerde met de lange bal de voorwaartsen Eise, Ties en Jeen te bereiken, maar ook de backs van Harlingen bleken razendsnel. Na een kleine 20 minuten gebeurde dan toch het bijna onvermijdelijke. Met een ziedend schot in de uiterste hoek maakte Harlingen de 0-1. Woudsend was even van slag en vlak voor rust werd het wederom door een hard schot nog 0-2.
  in de rust werd er op de spelers ingepraat en verzocht om iets meer te gaan voetballen. Ondanks de achterstand waren er best nog wel mogelijkheden. Gelukkig liet het team zich in de tweede helft meer gelden. Nu was het Woudsend wat Harlingen onder druk zette. En er kwamen ook kansen en mogelijkheden voor de thuisploeg. Helaas hadden Jeen, Youri en Eise pech in de afronding. Harlingen bleef echter ook gevaarlijk in de tegenstoot. Nadat Lieke al een paar keer fantastisch had gered werd ze wederom met een hard schot gepasseerd, 0-3. Ondanks de groter wordende achterstand gaf Woudsend niet op. Met veel inzet en ook goed voetbal werd geprobeerd de Harlinger defensie te passeren, maar het ontbrak deze ochtend ook wel aan wat geluk. Harlingen was beter en scherper en wist ook de 0-4 te maken. Hierna kwam gelukkig wel de eretreffer op het bord. het was Jeen die met een bekeken schot de 1-4 maakte. Een tweede treffer voor de thuisclub hing in de lucht, maar het was Harlingen wat de laatste treffer zou maken, zodat de eindstand 1-5 werd.
  Als je naar de uitslag kijkt dan is het wel een beetje geflatteerd. Harlingen won de wedstrijd meer dan terecht, maar gezien het voetbal en inzate van de Roodhemden was een doelpuntje meer voor en eentje minder tegen wat meer de verhouding geweest. Maar het hele team verdient een compliment voor de strijd en het karakter wat er getoond is. Men heeft er alles aan gedaan voor een beter resultaat en als het dan niet lukt is het jammer. Harlingen wordt de terechte kampioen en hopelijk kan Woudsend de tweede plaats vasthouden.
  Aanstaande zaterdag speelt men om 10.30 uur uit tegen IJVC-Blauwhuis JO15-2.