• JO15-1 neemt lastige horde in Koudum

5 mei 2019
  • Na 2 voetballoze weekenden kon er eindelijk weer worden gevoetbald. Om in het kielzog van koploper Harlingen te blijven diende de JO15-1 de punten mee te nemen uit Koudum in een wedstrijd tegen Oeverzwaluwen JO15-1. In de beker en de najaarscompetitie werd er van deze ploeg gewonnen, maar de teams waren toen aan elkaar gewaagd. Dit zou vandaag niet anders zijn.
    Vlak voor de wedstrijd kreeg Woudsend een dompertje te verwerken. Lieke had last van haar rug en kon niet keepen. Gelukkig meldde Chris zich vrijwillig om het doel te verdedigen, hij deed dit de eerste helft prima.
    Met de straffe wind in de rug trapte Woudsend af. In de beginfase was het voor beide ploegen wat aftasten. Woudsend zocht met de wind in de rug vaak de lange bal, helaas waren veel niet te belopen voor de voorwaartsen Eise, Jeen en Youri. Oeverzwaluwen had juist moeite de weg naar het Woudsender doel te vinden door de tegenwind waardoor de achterhoede met Remon, Sven, Jarno en Tieme in eerste instantie niet veel te doen kregen. Zonder groots te voetballen kreeg Woudsend een paar goede mogelijkheden, maar het vizier stond nog niet op scherp. Met nog 10 minuten voor de rust was het Jeen die de wedstrijd open brak. Hij krulde een vrije trap op de rand 16 keurig over de muur en via de onderkant lat raak, 0-1. Hierna kregen de spelers in de gaten dat het met zo'n straffe wind in de rug prettig schieten van afstand is. Ook de 0-2 en 0-3 vielen via afstandschoten. De eerste na goed voorbereiden werk van Youri en Sepp, afgerond door wederom Jeen en de 0-3 na een knal van Eise. Met een comfortabele voorsprong gingen de Woudsenders de rust in.
    Na een lekker koud bakje limonade om de natgeregende lijven weer warm te krijgen kregen de bezoekers hulp van de weergoden. In de rust was de wind namelijk gaan liggen en kwam er een zonnetje door de wolken. Oeverzwaluwen probeerde direct in de tweede helft de Roodhemden vast te pinnen op eigen helft, maar heel veel gevaar kwam er in eerste instantie niet uit hun dadendrang. Woudsend begon echter wat wat nochalanter te voetballen en kreeg in het eerste gedeelte eigenlijk geen kansen meer. Na 10 minuten in de tweede helft maakten de gastheren dan toch een doelpunt nadat er van Woudsend kant wat weifelachtig werd ingegrepen, 1-3. Gelukkig was Woudsend daarna weer bij de les. Oeverzwaluwen wilde de druk er op houden waardoor er ruimte kwam voor de tegenstoot. Maar Woudsend was iets te slordig met het uitspelen van de mogelijkheden. Of men stond buitenspel of de balletjes werden net iets te hard of te zacht ingespeeld. Met de herstelde Ties voor de leeggespeelde Hille probeerde Woudsend nog iets aan het doelsaldo te doen, maar ondanks een reuzenkans voor Robin bleef het 1-3. Zodoende kon Woudsend 3 hele belangrijke punten bijschrijven in de strijd om het kampioenschap. Aanstaande zaterdag is de topper tegen nummer 1 Harlingen JO15-2. Woudsend moet deze wedstrijd winnen om eerste te worden. Aanvang van de wedstrijd is 10.30 uur.