• JO15-1 heeft verrassend weinig moeite met Black Boys

14 apr 2019
  • Afgelopen zaterdag toog de JO15-1 naar Sneek waar werd gespeeld tegen nummer 3 van de competitie Black Boys JO15-1. Thuis werd er met 4-1 verloren, dus Woudsend wilde graag iets recht zetten. Met 11 fitte en één minder fitte speler moest dit gaan gebeuren. Gelukkig kon Lieke na wekenlang blessureleed weer haar opwachting maken, zodat we de beschikking over een keeper hadden. De iets minder fitte Roan begon op de bank, dit tot groot genoegen van zijn tante, die leidster van Black Boys is.
    Om 10.30 uur werd er afgetrapt op een niet al te best veld. Black Boys startte redelijk opportunistisch en Woudsend haar hier de eerste 10 minuten duidelijk moeite mee. Gelukkig konden de Snekers niet echt gevaarlijk worden, de ijzersterke achterhoede met Remon, Jarno, Timme en Tieme hield de tegenstander ver genoeg van het doel vandaan. Langzamerhand kwam Woudsend beter in de wedstrijd. Omdat Black Boys nogal aandrong kwam er veel ruimte achter hun laatste linie te liggen en Woudsend ging daar goed gebruik van maken. Een diepe bal van Ties op Youri, hij zette prima voor, Jeen stuitte op de keeper, maar Chris was attent bij de rebound, 0-1. Hierna gingen de roodhemden nog iets makkelijker voetballen. Met Roan erbij op het middenveld kwam er meer body bij de Woudsenders en de straffe wind mee zorgde er voor dat de druk op het Sneker doel bleef. Dat het team het nodige heeft geleerd na de winterstop bleek uit de 0-2. Een slimme snelle inworp van Hille in de loop van Youri, hij zette wederom goed voor en nu kon Jeen wel afronden. Voor rust kreeg Woudsend nog een paar kansen via Chris, Sepp en Youri, maar gescoord werd er niet meer.
    In de rust moest Timme zich helaas laten vervangen vanwege misselijkheid, Ties nam zijn plek in de verdediging over. De tweede helft begon met sneeuw en een goed startend Woudsend wat zijn prima veldspel van de eerste helft continueerde. Het werd al snel 0-3 door wederom Jeen. Hij krulde vanaf de 16 meter onhoudbaar in de bovenhoek. Black Boys gooide nu alles op de aanval en gaf zo nog meer ruimte weg. Veel aanvallen begonnen bij de sterk spelende Hille, de stille kracht op het middenveld. Youri en Chris konden vaak de vrije man voorin vinden, maar het duurde een aantal kansen voordat Jeen de 0-4 en de 0-5 kon maken. Black Boys kwam nog een paar keer voor de goal van Lieke, maar zij hoefde eigenlijk niet in actie te komen. Het slotakkoord was wederom voor Woudsend. Seppe en Chris konden gezamenlijk op de Black Boys doelman afstormen, waarbij Sepp beheerst scoorde, 0-6. Kort hierna was het einde wedstrijd en kon Woudsend wederom terugkijken op een hele goede wedstrijd.
    Omdat koploper Harlingen vorige week verloor staat men nu gelijk in punten, maar met een wedstrijd meer gespeeld. Het lijkt er op dat Harlingen en Woudsend gaan uitmaken wie er kampioen gaat worden, de competitie gaat op 4 mei verder met voor Woudsend een uitwedstrijd bij Oeverzwaluwen.