• JO15-1 hard onderuit in Idskenhuizen

19 nov 2018
  • Afgelopen zaterdag toog de JO15-1 richting Idskenhuizen, waar we uiterst vriendelijk werden ontvangen, om het daar op te nemen tegen de plaatselijke, de Sint Niekster en Langweerder JO15-2. Zij stonden voor de wedstrijd op een tweede plaats, dus het zou zeker geen makkelijke wedstrijd worden. Zonder de zieke Jarno en geblesseerde Chris werd er om 9.00 uur afgetrapt. Het begon uitstekend voor de Woudsenders. Na 4 minuten stond het 0-1. Jeen rondde een goede aanval op sublieme wijze af. Hierna ging het echter volkomen mis voor de Roodhemden. Het oude euvel van te ver van de man af verdedigen, veel te korte inspeelballen en onderling gezeur zorgde er voor dat de gastheren steeds beter begonnen te voetballen en de gasten steeds minder. Na 35 minuten stond het dan ook volkomen verdiend 5-1 voor de thuisploeg. Tevens had Eise een 10 minuten straf gekregen na een grove charge (een rode kaart had ook zo maar gekund) op het middenveld.
    In de rust werden er enkele harde woorden gesproken door de leiders. Geen gezeur meer of je werd gewisseld. Door wat positie omzettingen werd geprobeerd de bakens te verzetten. Helaas bood dit niet het gewenste effect. Hoewel Woudsend het gezeur overboord had gezet kon men het voetballend niet bijbenen. Het leek of RVC met 14 man voetbalde, elke keer stonden er 2 of 3 spelers van hen vrij voor het doel. Woudsend was niet bij machte om het de tegenstander heel moeilijk te maken en RVC wist ook in de tweede helft 5 maal te scoren. Woudsend kreeg wel een paar goede mogelijkheden, maar helaas wisten zij het net niet meer te vinden. Na 70 minuten floot de goed leidende scheidsrechter af en stond er 1-1 op het scorebord. Helaas kwam er 10-1 op het wedstrijdformulier te staan, zodat Woudsend qua doelsaldo slechte zaken deed.
    Hopelijk kunnen we ons aanstaande zaterdag revancheren als we thuis tegen nummer 3 Stormvolgels Arum JO15-1 voetballen. Aanvang van de wedstrijd is 10.30 uur.