• JO13,5 doet zichzelf tekort

17 feb 2019
  • Afgelopen zaterdag speelde de JO15-1 zijn tweede competitiewedstrijd. Na de zege van vorige week wilde men de competitie een goed vervolg geven. Door nogal wat afwezigen kon men maar 7 spelers op de been brengen. Gelukkig was de JO12-1 vrij zodat er maar liefst 5 spelers vanuit dit team konden worden toegevoegd. Reno, Jurjen, Niek, Melle en Eduard zouden een meer dan voortreffelijke wedstrijd spelen.
    Om 10.30 werd onder leiding van scheidsrechter Henk afgetrapt onder stralende omstandigheden. Ondanks, of liever gezegd dankzij de spelers uit de JO12-1 was Woudsend niet de mindere van de bezoekers uit Sneek. De thuisclub zocht regelmatig de aanval en kreeg via Melle, Jurjen, Niek en Reno een paar goede mogelijkheden. Helaas werd hieruit niet gescoord. Black Boys meldde zich ook een paar keer voor het Woudsender doel, maar de achterhoede hield de boel goed dicht. Nadat Woudsend wederom een paar goed aanvallen liet zien waren het de bezoekers die op voorsprong kwamen. Een slecht genomen doeltrap kwam bij de spits van Black Boys en deze maakte hier dankbaar gebruik van, 0-1. Ondanks manmoedige pogingen van Woudsend om de gelijkmaker te scoren zou dit voor rust niet meer gebeuren zodat er met een 1-0 achterstand werd gerust. in de pauze werden een paar omzettingen gedaan en werd de spelers vertelt op dezelfde voet door te gaan. De tweede helft begon als de eerste. Woudsend dat goed voetbal liet zien, maar moeite had het doel te vinden. Toch viel de terecht gelijkmaker. Ties ontworstelde zich aan twee verdedigers en schoof de bal langs de keeper, 1-1. Hierna werd het nog spannender. Woudsend dat wat meer moeite met de fysiek sterkers Snekers kreeg probeerde het meestentijds toch voetballend op te lossen. Helaas kwam men weer schlemielig op achterstand. Een afstandschot vloog er in omdat Lieke door de zon de bal niet goed kon zien. Woudsend probeerde nog wat het kon, maar de scherpte voorin ontbrak. Black Boys had wederom de hulp van de thuisclub nodig om op 1-3 te komen. Een corner vanaf rechts werd bij de eerste paal verkeerd ingeschat en hobbelde pardoes binnen. Hierna was het geloof bij Woudsend weg en kon Black Boys nogmaals scoren, ditmaal op eigen kracht, zodat de eindstand 1-4 werd.
    Een zure nederlaag die zeker niet nodig was geweest. Lichtpunten waren de 5 spelers van de JO12-1 die lieten zien dat ze makkelijk mee konden doen op dit niveau.
    Aanstaande zaterdag is de JO15-1 vrij, op 2 maart speelt men wederom thuis, dan tegen Oeverzwaluwen JO15-1.