• Inktzwarte dag voor v.v. Woudsend JO17

11 nov 2018
  • Zaterdag 10 november 2018 zal de boeken ingaan als een zwarte, nee inktzwarte dag in de geschiedenis van v.v. Woudsend. Zelfs de winst van het vlaggenschip op de koploper kon daar geen verandering in brengen.

Balk JO17-2 stond op de planning. Het buurdorp. Het grotere buurdorp. Voor velen, met name voor de mannen van middelbare leeftijd een soort Nederland-Duitslandwedstrijd. Balk, de ‘hallostad’, net iet groter, net iets beter. Balk, waar liquide middelen over heen worden gegooid, die je zicht belemmerd wanneer deze in je eigen oog zit. Als afgunstige buurman wil je daar niet van verliezen en is motivatie geen probleem. Dat was toch verkeerd ingeschat. Het team was duidelijk niet goed genoegd door de coach geprepareerd en kwam inspiratieloos uit de startblokken.

Nu had Balk ook alles geënsceneerd en gepland om Woudsend JO17 in slaap te sussen. De ontvangst was zeer hartelijk door de schoonzus van de oud-voorzitter van de jeugdafdeling van Woudsend. De kleedkamer was nog bezet maar ach, even wachten kon geen kwaad. De leiding van Balk JO17-2 was uitermate ‘op het schik’ en goed bevriend met de oud-voorzitter van Woudsend. De scheidsrechter was een Ypecolsgeaster. Kortom, Woudsend had niets te vrezen. En bij het zien van de gemiddelde BMI van de tegenstander was het kwaad definitief geschied.

De wedstrijd begon zeer gezapig. Op een veld dat rook naar de winterbandenopslagzolder van Garage Bote Pietersma, met gras dat niet zou misstaan op de jaarlijkse expositie aan de Ee, met doelen die niet voldeden aan de FIFA-norm van 732 centimeter binnenwerks, leek Woudsend niet te beseffen dat met een beetje power en vooral een beetje voetbal dit Balk eenvoudig op te rollen was. In de 17e minuut leek het kwartje te vallen. Een vrije trap voor Woudsend. Centrale middenvelder Lars, die al een helft in de benen had met Woudsend JO15 controleerde de bal enigszins en schoof de 0-1 binnen. En dan zou het ‘vol gas door’ moeten zijn, maar er veranderde niets. Woudsend gaf zelfs binnen twee minuten de voorsprong alweer uit handen: Alstublieft gastheren: 1-1.

Balk, dat tot dan niet over wissels beschikte, kreeg versterking van 2 jongelingen uit de JO15-1. Dat deed de balans definitief overslaan. In de 24e minuut schoot de ene en in de 30e minuut de andere respectievelijk de 2-1 en de 3-1 binnen. Met een prachtig afstandsschot breidden de Balksters voor rust de voorsprong zelfs uit tot 4-1.

Na rust leek Woudsend even de zaak te herstellen. Helaas. Eén keer voor open doel en een keer in een één op één situatie wist linksbuiten en captain Yvar niet zijn eerste twee opgelegde kansen naast te krijgen. In de 70e minuut wist Eise, die ook al een helft bij de JO15 had gespeeld, een diepe bal van de aanvoerder binnen te schuiven. 4-2, nog één doelpunt en Woudsend deed weer mee. Balk wist deze hoop snel de grond in te boren en binnen een minuut was de marge alweer drie doelpunten. Het laatste wapenfeit was een knetterhard schot van Marco op de lat. Het verlies kwam echter niet meer in gevaar.

Een kwalitatief uiterst teleurstellende wedstrijd. 5-2 het schip in, tegen een directe concurrent en de favoriete ‘vijand’. Jammer. Volgende week thuis tegen QVC. Dat wordt nog wat…