• Effectief JO17 verslaat Bolsward

  12 mei 2019
 • Op 11 mei was het voor de maten van de JO15 een kwestie van aan- of afhaken voor het kampioenschap. Om die reden waren Lars, Jeen, Remon en Eise, de jongens die regulier ook in de JO15 mogen spelen, ingezet bij het jongere team. Door afzeggingen van Roan en Senna bleven er in eerste instantie 10 spelers voor de JO17 over. Lars verliet daarom na een half uur spelen de arena en vertrok met de rest richting Bolsward.

  In de hanzestad stond de JO17-4 op het menu. Gelukkig beschikte de tegenstander deze keer over voldoende spelers. Dankzij de JO17-2 zat er zelfs een bankje vol met wissels. De Woudsenders begrepen dat ze ondanks de ruime voorsprong op de ranglijst (Bolsward stond onderaan) wel aan de bak moesten. Er waren immers precies nul wissels en daarnaast had Lars ook al een half uur in de benen.

  Woudsend begon in de inmiddels gebruikelijke opstelling met Roy in het doel, Jouke en Douwe in het centrum, Colin en Hylke op de links- en rechtsback. Dylan, Lars en Leo vormden het middenveld en Yvar, Marco en Sven de aanvalslinie.

  Bolsward bleek inderdaad een veel betere ploeg te zijn dan het team dat eerder thuis met 11-2 werd verslagen. Zij waren toen met slechts 10 spelers en ongemotiveerd. Deze keer leek het een open wedstrijd te worden. Woudsend kreeg een aantal kansen en had in het eerste kwartier misschien al één keer of 2 moeten scoren. Ook de gastheren waren een aantal keren gevaarlijk. Zij troffen zelfs de lat vanuit een vrije trap die terecht werd toegekend door de prima leidende scheidsrechter na een harde charge van Douwe. De Woudsender verdediging moest serieus aan de bak. Hylke en Colin bleven geconcentreerd spelen, Jouke trad corrigerend op waar het moest en Roy had een paar prima saves.

  Het waren echter de roodhemden die de score openden. Sven nam na 20 minuten spelen een corner vanaf rechts en nadat Bolsward de bal niet goed wegwerkte kon Dylan de bal hard binnen schieten. Het leek Bolsward nog niet te deren, zij bleven komen en het de verdediging lastig maken. Roy rammelde nog een bal uit de kruising net voordat Sven opnieuw een corner mocht nemen. Woudsend profiteerde weer van dit dode spelmoment en Lars wist koppend de prima keepende doelman te passeren: 0-2 na een halfuur spelen. Langzamerhand begon Woudsend beter te voetballen. Op het middenveld durfden de mannen elkaar de bal toe te spelen, net als vorige week. Dylan leek er vroeg door heen te zitten, maar moest wel door. Leo zocht slim de juiste posities en Lars ging weer als een brommer. Samen wisten ze de voorwaartsen steeds vaker te bedienen. In de 37e minuut viel zelfs het derde doelpunt. Een schitterende aanval over links na een pass van Lars en een balletje breed van Yvar werd keurig door Sven afgerond: 0-3.

  Daarmee werd met een prima voorsprong gerust, terwijl de tegenstander echt niet waardeloos speelde. Een compliment aan het team dus. In de pauze kon worden volstaan met het zetten van wat accenten, tips bijvoorbeeld over hoe te voetballen zonder bal.

  Meteen na rust lieten de mannen zien de lijn van de eerste helft te willen voorzetten. De toon werd gezet met een uitstekende aanval opgezet door Marco. De perfecte pass werd op waarde geschat door Yvar die opnieuw Sven vrij voor de keeper zette. Voor de ogen van zijn vriendin schoof de prima spelende rechtsbuiten de bal echter net naast. Met nog geen drie minuten op de klok kon Woudsend echter al de tweede corner na de thee nemen. Waar de eerste jammerlijk mislukte wist Yvar deze keer de bal wel goed voor te krijgen. Voor de derde keer deze wedstrijd wisten de roden uit een corner te scoren. Marco trof het doel, mogelijk met het hoofd, maar boze tongen beweren dat de bal via zijn schouder het net deed bollen: 0-4.

  Ondanks de royale voorsprong bleef de wedstrijd leuk om te zien. Weliswaar raakten de Bolswarders wat gefrustreerd, mogelijk door enkele door de scheids niet geheel goed ingeschatte spelsituaties, maar de gasten durfden steeds te blijven voetballen. Dylan vocht zich door de vermoeidheid heen en speelde een prima tweede helft. Douwe schoof in balbezit mooi door en werd een extra aanspeelpunt op het middenveld. Hylke wist door slim positie te kiezen menig aanval te elimineren en ook Colin stond zijn mannetje. Roy hield zijn doel leeg en Jouke zijn hoofd koel in de soms toch wel lastige situaties. Een handsbal betekende in de 51e minuut een strafschop voor Woudsend. Yvar schoot de buitenkans onberispelijk hard en laag in de linkerbenedenhoek binnen: 0-5. Ook Bolsward kreeg voldoende kansen en wist enige tijd de overhand te krijgen. Echter steeds als Woudsend de bal kreeg deden de mannen er iets goeds mee. Leo produceerde een uitstekend schot na een dito breedtebal van Sven, maar zag zijn pegel net als in de eerste helft niet beloond. Opnieuw was een corner de inleiding op een doelpunt. Vanaf links bracht Yvar de bal voor, Marco schoot, Sven deed een poging, maar de Bolswarder verdediging wist van geen wijken. Lars kreeg de bal, passeerde een mannetje, zocht de volgende op en was niet te stoppen zonder overtreding: Weer een pengel. Lars legde zelf aan en scoorde zijn tweede doelpunt: 0-6.

  Waar Bolsward de vorige wedstrijd het hoofd liet hangen bleef het vandaag doorvoetballen en druk zetten op Woudsend. Dankzij de drie wissels waren zij conditioneel duidelijk in het voordeel. De hardwerkende Lars raakte door zijn reserves heen en ook Yvar kreeg last van zijn spieren. Daarmee liep de druk op de verdediging verder op. In balbezit wisten de roodhemden echter steeds iets goeds te verzinnen. Marco bewees dat de hele wedstrijd al met uitstekende steekballen. Vijf minuten voor tijd wist hij zichzelf te belonen. Na een actie van Sven en een breedte pass ontving de geblokte spits de bal. In zijn geducktapete schoenen danste hij op een meter of 25 voor doel de samba, stuurde twee verdedigers het bos in, wist de bal voor zijn linker te krijgen, haalde keihard maar geplaatst uit en liet de eindstand aantekenen: 0-7.

  Een uitstekende, misschien gezien het spelbeeld wat geflatteerde overwinning. Met nog één wedstrijd te gaan hebben de spelers opnieuw aangetoond dit jaar flink wat progressie te hebben gemaakt. Jammer eigenlijk dat het seizoen al bijna voorbij is!