• Doelpuntenregen JO17 tegen Bolsward: 11-2

16 mrt 2019
  • Na een week vol regen en wind kon de wedstrijd van 16 maart, thuis tegen Bolsward JO17-4 verrassend genoeg toch doorgaan. Verrassend niet alleen omdat het weer zo slecht was geweest, maar ook omdat de jongens uit Bolsward slechts met z’n 10-en waren. Het rare was dat andere teams daar vrij waren, maar dat die jongens niet bereid waren hun leeftijdsgenoten te helpen. Dan treffen we het in Woudsend toch maar. Hier stond de JO15 weer te popelen om versterking. Dankzij de helden Remon en Eise konden de jongere mannen toch met 12 richting Harlingen.

Woudsend startte met hier en daar wat verrassingen in de opstelling. Roy stond uiteraard onder de lat. Colin en Hylke op de backs. In het centrum werd Jouke deze keer geassisteerd door Remon. Het middenveld was standaard: Leo, Lars en Dylan. In de voorhoede speelden Eise, Jeen en Sven. Op de bank zaten Yvar, Marco, Douwe en Senna.

De fantastisch positieve houding van de jongens uit Bolsward (“we zijn maar met tien, maar vinden voetballen leuk en willen gewoon lekker los!”) werd al in de eerste minuut beloond. In deze fase was Woudsend nog wat zoekende. Bolsward profiteerde en scoorde warempel 0-1. Even dachten de gasten dat het een echte wedstrijd zou worden. Ze kwamen bedrogen uit. Het was vanaf dat moment éénrichtingsverkeer: In de 7e minuut scoorde Jeen de gelijkmaker uit een sublieme steekpass van Lars. 10 minuten later stond Lars opnieuw aan de basis van een fraaie aanval. Hij stuurde Jeen over links weg, die de bal rustig voor schoof zodat Eise simpelweg de 2-1 kon binnen lopen. Dylan liet de 3-1 aantekenen door de bal hard binnen te schieten toen deze door Bolsward werd uitverdedigd. Jeen scoorde vervolgens zijn tweede en de 4-1. Met deze stand werd gerust, waarbij kan worden opgemerkt dat Dylan nog een keer de lat trof en Sven minstens 2 keer had kunnen (moeten?) scoren.

In de rust vertrokken Remon en Eise. Ook Jeen en Leo werden gewisseld. Met Marco en Yvar er bij in de voorhoede, Senna op het middenveld en Douwe achterin zou de voorsprong uitgebouwd moeten kunnen worden. Dubbele cijfers werden mogelijk geacht. Daar waren echter maar 30 minuten voor in plaats van 40. Er werd ingestemd met het verzoek van Bolsward of de tweede helft wat korter kon.
    Het bleef in de tweede helft éénrichtingsverkeer. Niet erg leerzaam maar wel een keer vermakelijk. Bijzonder was dat de ‘George Best’ van het team maar liefst 2 keer wist te scoren. De eerste meteen al na rust. Toen een schot van Marco terugkwam van de paal was Sven er als de kippen bij: 5-1. De 6-1 en 7-1 werden gescoord door Yvar na passes van Marco en Lars. Leo en Jeen werden weer ingebracht terwijl Dylan en Jouke plaatsmaakten. Douwe mocht het centraal alleen opknappen met de goed spelende Colin en Hylke aan zijn zijde. Er werd nog wat meer op de aanval gespeeld. De 10 moest immers gehaald worden.

Eerst volgde echter een smetje: 7-2. Een verdediger van Bolsward ving de uittrap van Roy op, controleerde de bal, kreeg de tijd, zag dat Roy nog voor zijn doel stond en schoot de bal met een grote boog terug. Een pracht goal. Er volgden meer schitterende doelpunten. Maar dan aan de Woudsend zijde. Op links lukte het Yvar goed de ruimtes te vinden. Met name Lars en Marco wisten daardoor de technicus goed te bereiken. Yvar scoorde de 8-2 en 9-2. De tien-tien-tien kwam echter weer op het conto van Sven ‘Best’ Visser: Opnieuw wist Marco zich vrij te draaien en een voorzet op maat af te leveren. Na 10 doelpunten vond Bolsward het meer dan genoeg. Woudsend zette echter nog de kers op de taart. In de 70e minuut maakte Yvar de 11-2.

Een koude, vieze, regenachtige en winderige lenteochtend eindigde in een zeldzaam grote overwinning. Na het gelijke spel tussen ONS en Arum betekende dit weer een eerste plaats voor de roodhemden.

Volgende week speelt de JO17 om 14:45 uit tegen FVC. De Leeuwarders hebben 2 wedstrijden gewonnen en 2 verloren. Kortom, Woudsend moet aan de bak om de koppositie vast te kunnen houden.