• Aangescherpte coronamaatregelen

  1 okt 2020
 • Zoals bekend zijn vanaf dinsdag 29 september de coronamaatregelen voor sportverenigingen aangescherpt, De eerstkomende drie weken mag er geen publiek aanwezig zijn bij wedstrijden en trainingen en blijven de kantine en het terras gesloten.Hierbij de belangrijkste nieuwe maatregelen op een rijtje en een overzicht van veel gestelde vragen betreffende deze maatregelen:

  Nieuwe maatregelen

  • Vanaf 29 september 18:00 uur is publiek 3 weken niet meer toegestaan bij sportactiviteiten. Dat geldt zowel voor professionele sportwedstrijden als voor amateurwedstrijden.
  • Vanaf 29 september 18:00 uur gaan sportkantines tijdelijk dicht.
  • Alle sportwedstrijden worden gespeeld zonder publiek.
  • Ook bij de training mogen mensen niet komen kijken.
  • In de buitenlucht komen maximaal 40 mensen op 1 plek samen.

  Download onze eigen coronaprotocollen

  Waarom is publiek niet meer toegestaan?

  De besmettingscijfers zijn zo zorgwekkend dat grote groepen mensen niet meer bij elkaar kunnen komen. Dat geldt ook voor sportpubliek.

  Mogen ouders naar sportwedstrijden van kinderen komen kijken?

  Nee. Dat mag vanaf 29 september niet meer. Het doel is om de sportbeoefening zoveel mogelijk door te laten gaan, zonder grote groepen mensen bij elkaar te brengen. Daarom zijn toeschouwers niet meer toegestaan. Dat geldt ook voor ouders die naar hun sportende kind willen kijken.

  Geldt de maximale gezelschapsgrootte van 4 personen na het sporten ook voor jongeren?

  De regels voor maximale samenkomst- en gezelschapsgrootte gelden niet voor kinderen tot en met 12 jaar. Voor jongeren van 13 jaar en ouder gelden de maatregelen wel. Dus ook na het sporten.

  Geldt de maximale samenkomst van personen ook voor de sport?

  Nee. Sportbeoefening is uitgezonderd van de maximale samenkomst van 30 personen binnen en 40 personen buiten. Na afloop van de sportbeoefening geldt dit wel. Dus het is de bedoeling dat je na afloop van de wedstrijd de sportaccommodatie zo snel mogelijk verlaat.

  Mogen sporters die klaar zijn met hun wedstrijd of training blijven kijken naar een andere training of wedstrijd?

  Nee. Sporters die klaar zijn met hun eigen wedstrijd of training worden gezien als toeschouwers. Zij moeten zo snel mogelijk de sportaccommodatie te verlaten.

  Ik rijd mijn kind naar een uitwedstrijd. Ben ik dan een toeschouwer?

  Nee. Bij uitwedstrijden van jeugdleden vallen de benodigde chauffeurs onder teambegeleiding. Zij vallen dus niet onder de regel voor toeschouwers en mogen blijven kijken naar de wedstrijd.

  Ik rijd mijn kind (t/m 17 jaar) naar een training of thuiswedstrijd. Mag ik blijven kijken?

  Nee. Als uw kind sport op de eigen sportaccommodatie, dan vallen chauffeurs niet onder teambegeleiding. Zij worden dan als toeschouwer gezien en mogen dus niet blijven kijken.

  Voor meer informatie verwijzen wij je graag door naar de website van de Rijksoverheid.