Boorbergum'80 1

16 dec Hielpen 1 - Woudsend 1 14.30 uur
U bevindt zich hier: HomeNieuwsHans Hamersma nieuwe hoofdtrainer v.v. Woudsend

Hans Hamersma nieuwe hoofdtrainer v.v. Woudsend

Het bestuur is verheugd om mede te delen dat Hans Hamersma per 1 juli 2017 de nieuwe hoofdtrainer van v.v. Woudsend is. Hamersma komt over van vierdeklasser Tollebeek, waarmee hij de afgelopen twee seizoenen tweemaal een periodetitel haalde en om promotie speelde voor een plek in de derde klasse. Voor kerst is er een mondeling akkoord bereikt over een éénjarig contract. Vandaag, 27 december, is het contract definitief ondertekend.

"Ik heb er zin in", aldus Hamersma na zijn contractondertekening. "Mijn contract bij Tollebeek heb ik in goed overleg niet verlengd, omdat ik graag eens buiten de polder een club wilde gaan trainen. Mijn verwachtingen zijn namelijk dat dit heel anders zal zijn. Daar kwam bij dat Woudsend juist ook erg open stond voor een trainer van 'buitenaf' en de ambities goed zijn. Vandaar mijn keuze voor Woudsend."

Hamersma (47), geboren Fries, maar opgegroeid in de polder (Emmeloord), begon zijn trainerscarrière in 2001 bij de club waar hij bijna zijn hele leven voetbalde, Flevo Boys. Zes jaar lang had hij hier diverse jeugdelftallen onder zijn hoede en één seizoen reserve eersteklasser Flevo Boys 3.

In de periode 2008 tot 2013 was hij verantwoordelijk voor diverse jeugdelftallen in zijn huidige woonplaats, Tollebeek. Vanaf 2015 is hij hier ook hoofd jeugdopleiding en coördineert en begeleidt hij jeugdtrainers. Hij zal dit het komende seizoen nog gaan combineren met de functie van hoofdtrainer bij Woudsend.

In 2013 vroeg vierdeklasser Tollebeek hem om hoofdtrainer te worden. Inmiddels is Hamersma hier bezig aan zijn vierde en laatste seizoen. In zijn tweede en derde seizoen werd een keurige 4e plaats bereikt. In de nacompetitie bleken de tegenstanders net te sterk, waardoor promotie naar de derde klasse werd misgelopen.

Hamersma, in bezit van TC 2 (UEFA B), past in het type profiel trainer waar Woudsend op zoek naar was. Wij kijken daarom met veel vertrouwen uit naar het nieuwe seizoen. Naast het trainen en begeleiden van het eerste elftal zal Hamersma ook één keer per week het tweede elftal gaan trainen.

Foto: Hans Hamersma (rechts) ondertekend zijn contract. Voorzitter Hendrik van Netten (links) kijkt tevreden toe.

Afgelastingen v.v. Woudsend

vvWoudsend Vanavond, donderdag 23 november, zijn alle jeugdtrainingen afgelast!
44m
vvWoudsend Wil jij meedenken en helpen aan het schrijven van een huishoudelijk reglement voor de club? Meld je dan aan! Je lee… https://t.co/7tZhfwWjS7
vvWoudsend Alle jeugdtrainingen zijn vanavond, woensdag 22 november, afgelast! Het 1e elftal traint vanavond wel, om 20.00 uur.

1 SWZ Boso Sneek     7 21
4 HJSC 7 12